Archyvas: gruodžio 2016

Vertingos automobilio dalys

Kai turime seną automobilį, kurio nenaudojame, galime jį parduoti, o galime žiūrėti, kokios likę automobiliu dalys, ir jas pardavinėti. Tačiau tas, kas su mašinomis nedirbęs, net nežinos, ką parduoti, o kas dar visai tiktų ir jums patiems. Kokios auto dalys paprastai brangios ir vertinamos?

Katalizatorius būna išpjautas

Dalys automobiliamsViena nebūtina automobilio dalis, tačiau gana vertinga, yra katalizatorius. Jo vertė gali siekti iki kelių dešimčių eurų ar net iki šimto. Dėl to paprastai senose mašinose katalizatorius jau būna išpjautas. Jis yra susijęs su dujų išmetimo veikla, tačiau ir be šios dalies ta veikla vyksta, o savininkas gali to net nepastebėti, jeigu kur nors auto salone bus išpjautas katalizatorius. Kuo jis toks patrauklus? Tuo, kad yra pagamintas iš gana brangaus metalo, yra visai sunkus, ir vien kaip to metalo medžiaga gali būti parduodamas visai patrauklia kaina. Taigi, nors ji parduodama, tačiau kaip tokios detalės, kurią reikėtų nusipirkti ir įdėti į mašiną, jūs dažniausiai niekada neieškosite.

Ratus galima nusukti

Continue reading

Paslaugos automobilių stiklams

Jeigu nueitume į svetainę http://agnstiklai.lt/, matytume, kad automobilių stiklams tikrai gali būti teikiama nemažai skirtingų priežiūros paslaugų, ir visos jos turi būti atliekamos profesionalų. Jeigu manėte, kad bus geriausia, kad stiklus kažkas apžiūrės ar pakeis paprastame servise, tai visai verta nors vieną kartą detaliau panagrinėti, kokias būtent sąlygas stiklų keitimui ir kitoms paslaugoms suteikia profesionalios įmonės, kurios užsiima būtent auto stiklų tvarkymu.

Stiklų keitimas

Keičiami stiklai automobiliamsViena iš bene dažniausiai pasitaikančių stiklų tvarkymo procedūrų yra stiklų keitimas. Jis vykdomas keliais etapais. Pirmiausia reikia pašalinti visus elementus nuo stiklo, kurie nėra pats grynasis stiklas. Tai ir valytuvai, ir visokie lipdukai, ir tam tikri apdailos elementai. Gal ir iš vidaus bus priklijuoja kažko. Tada yra išmontuojamas senasis stiklas, kuris, priklausomai nuo savo būklės, keliauja į jam skirtą vietą. Tai padarius, metas apšvarinti kėbulo dalis, kurios yra besiliečiančios su stiklu. Išvalomi krašteliai, nepaliekama klijų, dulkių, purvo ir kitų nešvarumų. Tuomet yra ruošiamasis naujasis stiklas, atitinkant tam tikrus reikalavimus. Naudojant specialius klijus bei kitas tvirtinimo priemones, galiausiai yra tvirtinamas naujasis stiklas. O tada, kai baigiasi stiklo keitimas, vėl gali būti grąžinamos nuimtos detalės. Meistrai galbūt atgal sudės tik valytuvus, o apdailas pagal savo nuožiūrą susidės pats mašinos savininkas.

Kada keisti stiklą?

Continue reading