Archyvas: sausio 2017

Pirmasis šunelis jūsų namuose – ko reikės?

Dienų dienas svarstėte, ar galite turėti šunelį, ar galite šį naują augintinį priimti į savo namus, nutarėte, kad galite, psichologiškai nusiteikėte ir jau ketinate jį pasiimti? Dar ne viskas – reikalingos zoo prekes, kurias turite įsigyti prieš parsivežant šunelį į namus, o ne tada, kai jį turėsite, ieškoti šuns kraitelio.

Miegojimo vieta

Zoologinės prekėsPrieš įsigydami mažą 2 mėnesių šunelį, jūs turbūt žinote, kad jis negalės tiesiog visur lakstyti ir miegoti, kad trumpam jis taps tikru jūsų namų siaubu. Sunkiausia bus pradžioje, kai šunelis nesupras, kad savo reikalus reikia atlikti lauke. Tai ypač bus svarbu naktį, nes dieną gal ir galėsite jį prisergėti, kad šis susitvarkytų, tačiau naktį jums būtinai reikės jį uždaryti į miegojimo vietą. Nors atrodys, kad jis nevaldomai siaubia namus ir visus juos traktuoja kaip savo asmenines tualeto valdas, tačiau yra magiškas dalykas. Ten, kur šunys valgo, miega ir ant rankų – jie neatlieka savo reikalų. Todėl nakčiai jį reikia uždaryti į narvelį, kurie ir taps jo namais. Tokios zoo prekes gali būti įvairaus dydžio, priklausomai nuo šuns veislės. Geriau iškart pirkti didesnį narvelį, tuomet vėliau, kai šunelis augs, nereikės per daug nerimauti ir keisti mažą, išaugtą narvelį didesniu.

Maistas ir dubenėliai

Continue reading

Šiltnamio augalai kasdienei virtuvei

Pas ką teritorijoje yra šiltnamiai, vasarą puode niekada netruks šviežių gėrybių sriubos. Nors šiltnamiai kaina tik nežymiai nusileidžia perkamų gėrybių kainoms, tačiau tiems, pas ką yra šiltnamiai, nereikia įrodinėti, kodėl taip gera ir smagu auginti savo daržoves ir prieskonius. Šie žmonės paprastai žino, jog tokia sodininkystė yra jų tikrų tikriausias hobis ir leidžia sau tuo hobiu užsiimti nuolatos. Taigi, ką ir apie ką reikėtų galvoti, kai kalba eina apie šiltnamiuose auginamus puikius maistinius augalus? Kokių jų reikėtų pasisėti arba pasisodinti, kad sriuboje nieko netruktų?

Prieskoniniai augalai

Pomidorai šiltnamyjeGeri prieskoniai net ir beskonius makaronus pavers tobulu patiekalu. O geriausi yra tie prieskoniai, kurių namai yra jūsų šiltnamiai. Ką tik nuskinta šakelė baziliko, krapų ar svogūno laiškas neprilygs tiems, kuriuos parsinešite iš parduotuvės. Prieskoniniai augalai jums suteiks visą skonių ir kvapų įvairovę. Žinoma, šiltnamyje galėsite auginti ir rozmarinus, ir citrinmedžius, ir kedrus, ir kitokias kvepiančias bei maisto pagardinimui tinkančias žoleles.

Didelės daržovės

Continue reading

Trumpa atmintinė tiems, kurie ruošiasi pirkti šarvuotas duris

Šarvuotos durys – sudėtingas mechanizmas, kurio patikimumą lemia ne kuris nors vienas konstrukcijos veiksnys (pvz., plieno lakšto storis), o visa eilė jų. Tai ir furnitūra, ir apšiltinimas, ir netgi žmogiškasis faktorius. Juk Jums duris išsirinkti padės profesionalus vadybininkas, vėliau bendrausite su montuotoju, kuris taip pat turi būti ne tik savo srities specialistas, bet ir geras inžinierius (apie tai skaitykite trečiajame straipsnio skyrelyje). Taigi šiame straipsnyje pristatome trumpą atmintinę tiems, kurie ruošiasi pirkti šarvuotas duris. Kai kas gal jau bus girdėta, o kai ką sužinosite pirmąkart. Tačiau liaudies išmintis byloja: „Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi“.

Bendri reikalavimai šarvuotoms durims

šarvuotos durysBet kurios šarvuotos durys privalo atitikti bent jau minimalius, joms keliamus reikalavimus, o būtent:

  • Saugoti būstą nuo pašalinių patekimo į vidų;
  • Nekelti nepatogumų šeimininkui viso tarnavimo metu;
  • Maksimaliai užkirsti kelią šaltiems oro srautams patekti iš išorės į namus.

Kas turi įeiti į šarvuotų durų komplektaciją?

  • Durų varčią sudarantys plieno profiliai turi būti bent 40 mm pločio, o plieno storis – 2 mm.
  • Pageidautina, kad varčia būtų sustiprinta specialiu metodu suvirintais plieno profiliais kurie apsaugo spynas nuo išstūmimo ir neleidžia durims deformuotis.
  • Spynos turėtų būti tik garsių gamintojų, tokių kaip „Mottura“, „Dorma“, „Evva“ ir kt.
  • Durų vyriai turėtų būti su atraminiais guoliais, kad varstymas būtų itin lengvas.

Durų montavimo specialistas privalo būti savo darbo profesionalas

Continue reading

Turizmo drabužių pasiūla: ką rinktis?

Kelionės pėsčiomis reikalauja kokybiškos aprangos. Iš tiesų, tinkamai parinkta apranga ne tik suteikia komforto jausmą, bet ir gelbėja, apsaugodama nuo nemalonių aplinkos veiksnių, pvz., lietaus ar stipraus vėjo. Ieškodami profesionalios turistinės aprangos, rinkitės patikimus pardavėjus, kurie pasiūlys išskirtinai aukštą kokybę. Siūlome apsilankyti http://aic.lt svetainėje – ilgametę patirtį turinti bendrovė siūlo itin plačią turistinių rūbų ir inventoriaus pasiūlą.

Turizmo drabužių pasirinkimas

Tinkamos aprangos pasirinkimas svarbus ir dėl praktinių priežasčių – racionaliai suplanuotas bagažas bus mažesnio svorio. Praktika rodo, kad daugelis keliautojų, ypač pradedantieji, į kuprinę krauna daugybę drabužių, kurie užima daug vietos, yra nepanaudojami ir neturi praktinės vertės. Rinkdamiesi turizmo drabužius, turite vadovautis tam tikrais kriterijais. Visų pirma, kelionių apranga – tai ne stilingi ir dailūs rūbai, o drabužiai, išsiskiriantys praktiškumu, patogumu ir universalumu.

AICTuristiniai drabužiai, visų pirma turi būti patogūs. Kelionė pėsčiomis reikalauja fizinių jėgų ir ištvermės, todėl negalėsite pasiekti numatyto tikslo, jei kelionės metu jausite diskomfortą. Prasta apranga, netinkamai parinkta avalynė gali tapti traumų ir nuospaudų priežastimi. Rekomenduojame į kelionę neimti dar neišbandytų rūbų. Panaudokite juos bent kelias dienas, kad įsitikintumėte, jog jaučiatės iš tiesų patogiai. Be to, jei rinksitės nežinomo gamintojo ar prastos reputacijos pardavėjo drabužius, galite nusivilti, pvz., neperpučiama striukė gali būti visiškai nepatikima.

Continue reading