Archyvas: kovo 2018

Naktis, šviesos ir gyvūnai

Įdomus vaizdas, kurį kartais pastebi važiuojantieji naktį – raudonos gyvūnų akys. Vos bmw led markeriai pašviečia į gyvūnus, šių akys sublizga raudonai ir visi liekame nustebinti tokio keisto, tačiau gražaus vaizdo. Iš tikrųjų, naktis yra daugybės gyvūnų laikas ir mūsų šviesos juos apšviečia aktyviu gyvenimo laiku.

Kaip gyvūnai reaguoja į mūsų šviesas

Bmw led markeriaiVieniems gyvūnams tai, kaip veikia mūsų https://www.autosviesos.lt/lad5gl-xenon-blokas šviesos rūpi mažai. Vieni labiau reaguoja į garsus, į oro virpesį artinantis judesiui (turbūt pastariesiems galėtų atstovauti ir netikėtai ant kelio išdygstantis briedis, nustebęs žvelgiantis priekin ir laukiantis, kol mes į jį įlėksime…). Kiti labiau reaguoja į kvapą. Tačiau yra ir tokių, kurie reaguoja būtent į šviesą, ir paprastai į ją lekia. Tai – dauguma vabzdžių. Turbūt žinote tą jausmą, kuomet būnant prie kompiuterio ekrano užsigesinus šviesą vakare, esant vasarai, greitai imate nebematyti nieko, kas ekrane, nes visą laiką į jį trankosi visokios musės, uodai, vabalėliai. Greitai pajuntate, kad sėdite tiesiog spiečiuje įvairiausių vabzdžių, kurių matyti taip labai ir nenorite… Dėl to ir lėtai su šviesomis važiuojant gamtoje naktį matysime daug vabzdžių. Daugiausiai jų stengsis sukti ratus aplink jūsų automobilio žibintus, kai kurie lėks ir į stiklą, jeigu salone taip pat bus šviečiančių ar šviesą atspindinčių detalių.

Kodėl žvėrių akys raudonos

Continue reading

Dantų balinimas namuose: kaip užsitikrinti kuo baltesnius dantukus?

Visi norime gražios holivudinės šypsenos, tačiau toli gražu ne visi deda pastangų, kad pavyktų tokią turėti. Išties, šiuo metu suteikiamos galimybės kiekvienam džiaugtis ne tik gražia, tačiau tuo pačiu ir sveika šypsena. Pradedant profesionaliomis stomatologijos paslaugomis ir keliaujant link priemonių, kurias galima naudoti namuose. Ieškant profesionalumo – jį nesunku rasti ir namuose. Svarbiausia turėti reikalingas priemones ir tinkamai jomis naudotis. O dantų balinimas namuose yra kur kas paprastesnis nei galėjote pagalvoti. Juk net ir tinkamai atliekama kasdieninė burnos higiena gali užtikrinti, kad jūsų dantukai bus balti ir gražūs.

Dantų balinimas lazeriu Vilniuje

Dantų balinimas Vilniuje profesionalo kėdėje visada yra geresnis pasirinkimas, kadangi specialistas tinkamai pasirūpins jūsų dantukais ir galite būti tikras, kad šypsena bus nuostabi. Svarbiausia, kad ir stomatologų, kurie teikia dantų balinimo paslaugas, šiuo metu pasirinkimas yra toks platus, kad klientas visada gali palyginti bent kelias alternatyvas ir rasti tą, kuri jam atrodo pati tinkamiausia. Taigi, šiuo atveju laimi klientas ir galima labai nuoširdžiai tuo pasidžiaugti. Juolab, dantų balinimas lazeriu užtikrina ilgalaikį rezultatą, o to daugelis žmonių ir siekia. Žinoma, tai nereiškia, kad nusibalinus dantukus galite jų visiškai nebeprižiūrėti, kadangi jie liks balti ir taip. Skirti laiko dantukų ir visos burnos ertmės priežiūrai tikrai reikia. Svarbiausia susirinkti tikslingą informaciją ir pasitarus su odontologu tinkamai rūpintis dantukais. Tam tikri patarimai ir tam tikra praktika leis tinkamai rūpintis savo burnos ertme namuose.

Svarbiausia yra neskubėti ir palyginti kuo daugiau specialistų, kad būtumėte tikras, jog radote puikiai jums tinkantį ir visapusiškai poreikius patenkinantį variantą.

Dantų balinimas namuose

Dantu balinimasNet ir išsibalinus dantukus pas profesionalą, taip pat reikia juos tinkamai prižiūrėti namuose. Pateiksime kelis paprastus patarimus, kurie padės dantis kuo ilgesnį laiko tarpą išlaikyti kuo baltesnius. Juolab, kai kurios priemonės labai sėkmingai balina dantukus, tad pavyks suteikti jiems šviesesnį atspalvį. Kai kurie pamatę rezultatus net nebeina pas specialistą. Suprantama, kad be lazerio nepavyks tikrai išsibalinti dantukų, juolab, dirbtinėmis priemonėmis reikės valyti labai ilgai ir atidžiai, skirti tam kuo daugiau laiko. Tik suderinę šiuos du komponentus: profesionalo paslaugas ir priežiūrą namuose – gausite pačios aukščiausios kokybės paslaugas, kurios visapusiškai patenkins jūsų poreikius.

Santuokos konfliktus galima išspręsti ir paprastai

Kaip ir kitur pasaulyje mediacija Vilniuje – tai paprastesnis būdas ir kelias, norint išspręsti konfliktus. Toks kelias, kad juo einant netektų iškart sužinoti viską lemiančio teisėjo sprendimo, o šį tą būtų galima ir pasirinkti daryti pagal save. Visgi, skyrybų priežastys dažnai yra tiesiog žmonių per didelis ego ir nenorėjimas nusileisti vienas kitam, iš esmės nenorėjimas išsaugoti santuokos.

Daug porų išsiskiria

Teisininkai padedaPažvelgę į statistiką matysime, kad porų, kurios išsiskiria, kuo toliau, tuo yra vis daugiau. Tai reiškia, kad tos poros nesugeba išlaikyti savo santuokų arba bent vienas iš poros dalyvių visada turi variantą B – skyrybas. Galbūt tokios paslaugos kaip http://www.medijuok.lt/teismine-mediacija/ mediacija dar galėtų padėti poroms į santykius pažvelgti kitaip ir ne tik vienas kitą kaltinti, bet ir ieškoti, kaip atstatyti santykius, kaip juos sutvarkyti. Poros skiriasi nuolat, o valstybės ir įvairių organizacijų keliamos bangos skatina žmones vengti smurto, nuo jo bėgti, saugoti vaikus, daryti karjerą ir pan. Feminizmas taip pat yra prieš moterų buvimą motinomis ar žmonomis, daug patraukliau atrodo savarankiška nepriklausoma moteris. Galų gale, iš daugybės judėjimų, Bažnyčios nykimo, atrodymo, kad viskas eina geryn, paprasta ilgai kartu gyvenanti tradicinė šeima tampa kone egzotine etnografine šeima, nes dauguma santykių baigiasi teismo salėje, rašant skyrybų dokumentus.

Galima užsiimti mediacija

Continue reading

Kodėl geriausia šventės vieta – sodyba?

Daugybei savo asmenines, verslo ar šeimos šventes švęsti nusprendusių žmonių į galvą gana greitai šauna variantas – sodybos nuoma. Ne viešbučio, ne kelionė į kitą šalį, ne šventimas namuose ar restorane, o sodyba. Kodėl yra būtent toks modelis? Todėl, kad žmonėms visgi prireikia pailsėti, atitrūkti, išvažiuoti į gamtą, o sodybos nuoma kažką tokio ir pasiūlo… Štai ką mums atsakė keletas žmonių, kurie esant galimybei nuomojasi sodybą:

„Proga pabūti gamtoje“

Sodybos LietuvojeDrauge su savo visu biuru į gamtą ir į sodybą kartą per metus išvykstantis Andrius sako, kad su savo biuru tą daro, nes tai labai gera proga pagaliau pabūti gamtoje. „Iš tiesų, gyvename miestuose, ten visą laiką judame, migruojame, tikimės, kad galėsime kažką padaryti geriau už kitus, ir visai nebematome tos gamtos. O ta gamta juk taip mus visus vilioja, ji reiškia visai kitus dalykus… Mes patys esame gamtos dalis ir tą pamirštame, gyvendami nenatūralioje aplinkoje. Vasarą itin skaudu būti mieste ir varvinti akis prie kompiuterio. Tad savo darbuotojams stengiamės suteikti sąlygas dirbti gamtoje. Persikeliame savaitei ar dviem į kaimo turizmo sodybas arba į Nidą. Be to, sudarome sąlygas ir su vaikais ir visa šeima ten atvažiuoti, išnuomojame po atskirą gyvenamąją erdvę visiems“, – sako vyras.

„Viskas vienoje vietoje“

Continue reading

Po skyrybų sutuoktiniai dažnai praranda draugus

Nors tuomet, kai nusivylusios šeimos sutuoktiniai ieško tokios pagalbos kaip skyrybos internetu, niekas negalvoja apie draugus, tačiau ir jie galiausiai tampa skyrybų rezultatu. Visi kalbame apie skyrybas kaip dalyką, labai paveikiantį pačią šeimą: sutuoktinius ir vaikus. Tačiau kartais tai labai paveikia ir santykius su draugais. Pasirodo, yra nemažai atvejų, kada besiskiriantys žmonės praranda draugus.

Atvejis: „nebegaliu kalbėtis su savo bičiule“

SkyrybosNeseniai išsiskyrusios moters draugė Lina savęs drauge nebegali vadinti. „Nieko negaliu padaryti, bet jos skyrybos internetu užsimezgusios naujos meilės vardan, mane tiesiog sugniuždė. Mes patys su vyru gyvename 10 metų. Buvo visko, ir visada stengdavomės rasti išeitį, nepasiduoti, kovoti. Mano draugė, buvusi draugė, Lina, visada lakstydavo paskui vyrus. Bet visgi labiau susidraugavome, kai ji ištekėjo. Gal septynis metus jie buvo kartu, ir mes visur kartu keliaudavome, leisdavome laiką. Paskui ji pradėjo labai žiauriai elgtis su vyru, iš jo išmelžė visus pinigus, apgavo jį su pulkais vyrų, kol tiesiog išėjo iš visko. Kadangi buvau jos gera draugė, ji visada norėdavo man atvirauti ir pasakoti, kaip jai dabar smagu vieno ar kito vyro glėbyje, kaip ji dabar pakenks savo ex ir taip toliau. Man tai tapo taip šlykštu. O draugė, kuri be galo valdinga, įsižeisdavo, jeigu pakritikuodavau – neva, ką ji nori, tą ir daro, o aš esu jos, o ne jos vyro bičiulė, todėl turiu ją palaikyti. Bet tai juk nesąmonė. Aš nenoriu draugauti su tokiu žmogumi. Tad po išsiskyrimo kartais bendruose gimtadieniuose dar pabendraujam su jos vyru, o su ja pati nutraukiau ryšius“, – sako moteris.

Continue reading