Archyvas: gegužės 2017

Sezoninis darbas: sienų tinkavimas

GedlinaKadaise tik svajodavęs dirbti tokiose įmonėse kaip Gedlina, šiandien Tomas sako, kad jau yra dirbęs įvairiuose sektoriuose ir turintis daug skirtingų patirčių. Geriausias jo turėtas darbas – sezoninis darbas, tinkuojant sienas. Jo Tomas net neieškojo – darbas pats susirado Tomą.

Pasičiupo bedirbantį padavėju

Tomas tuo metu dirbo barmenu. Nors jeigu kas nors būtų jam iškart davęs rinktis, ar tai būtų sienų tinkavimas, ar darbas barmeno, jis būtų pasirinkęs antrąjį variantą. Tačiau taip jau nutiko, kad tokio darbo, kokio norėjo, jam nereikėjo. Tada jis buvo pirmo kurso studentas, studijuojantis socialinius mokslus, o per vasarą norėjosi ir reikėjo užsidirbti. Tad pasidairęs darbo skelbimų, jis pasibeldė į vienos kavinės duris ir ten galiausiai ėmė dirbti barmenu ir padavėju. „Tai vienas iš tų picerijų tinklų, kur darbuotojai tiesiog ilgai neišdirba, nes būna visokeriopai per sunku, tiesiog neįmanoma dirbti. Tomui dar buvo tik darbų pradžia, jis žinojo, kad laukia pragariška vasara. Mažas atlyginimas, daug užsakymų, prastas kolektyvas. Taip antrąją savaitę bešokuojant ir belakstant nuo stalo iki stalo, jį stebėjo vienas statybos darbų vadovas, sėdintis prie staliuko, kurį Tomas ir aptarnauja. Kai vadovas pavalgė, jis paklausė Tomas, ar jam čia patinka dirbti, ir ar šis nenorėtų išbandyti kitokio darbo. Jau kitą savaitę prasidėjo naujas etapas.

Darbas buvo geras: dinamiškas, smagus

Continue reading

Kada prie namų reikalingos stebėjimo kameros

Vis dažniau ir dažniau, įvykus nusikaltimui, apiplėšimui, pabėgus įtariamajam ar dingus žmogui, atsukamos stebėjimo kameros, imami jų įrašai ir tikrinama, kas buvo užfiksuota. Vis daugiau žmonių prie savo namų nori turėti kameras ir padėti užtikrinti saugumą. Tačiau kada iš tiesų reikia turėti stebėjimo kameras ir jas kabinti?

Kai išvykstate gyventi į užsienį

Saugi kaiminystėDaugybei emigruojančių žmonių mano sauga LT padeda užtikrinti namų saugumą. Palikti namus skaudu ir baisu – o kas, jeigu kas nors įsilauš. Vagys labai greitai suuodžia, kad nieko namie nėra, ir kad nėra jau ilgai. Dėl laikinai ar ilgam dirbti į užsienį išvykstantys namų savininkai imasi įvairių priemonių. Pavyzdžiui, stengiasi palikti prie namų šunį, dėl kurio priežiūros susitaria su kaimynais, kurie kasdien jį pašeria. Taip pat, pavyzdžiui, deda signalizaciją ir stebėjimo kameras, viską prijungia prie saugos komandų, kurios, gavus pranešimą, bėga į vietą ir reaguoja. Tai saugo ir nuo gaisro, ne tik nuo turto niokojimo, įsilaužimų. Kiti turtą dar ir draudžia, jeigu turi tam pinigų. Tačiau geriausios prevencinės turto apsaugos priemonės visgi lieka tiesiog signalizacija ir stebėjimo kamerų parinkimas.

Kai išvykstate atostogauti

Continue reading

Nestandartinės batutų idėjos

Viena linksmiausių pramogų vaikystėje gali būti batutai. Tik jie turi būti įrengti saugiai, kad vaikams nieko blogo nenutiktų.

Batutas su lemputėmis

Bet mes pradėsime ne nuo saugumo, o nuo grožio, mat batutai dažnai mūsų kieme atrodo kažkaip keistai. Jie būna gremėzdiški, nestilingi. Vaikams tai nesvarbu, jie nori šokinėti ir džiaugtis. Bet sunku paneigti, kad milžiniškas batutas visgi stovi tavo kieme ir tu esi to kiemo šeimininkas. Jeigu nori, kad batutas būtų geras, tinkamas gyvenimui, tuomet nori jį taip sutvarkyti, kad jis puoštų, o ne darkytų kiemą. Tad viena paprasta idėja viską amžiams pakeis. Papuoškite batutą lemputėmis taip, kaip apvedate jomis veidrodžio ar paveikslo rėmus. Tarsi tai ir būtų būtent tokiam papuošimui skirtas daiktas. Iškart pamatysite, kaip gražu pasidarys. Galėsite puikiai tvarkytis su kiemo vizualika, turėdami tokio dydžio ir pobūdžio batutą.

Batutas duobėje

Pramogos vaikamsKartais batutai gali būti įrengiami visai ne taip, kaip pavaizduota ant pakuotės. Mums sakoma, kad jis turi būti dedamas kieme ant pievos, bet jūs padarykite kitaip. Iškaskite apvalią, plokščią duobę. Apie 10 cm gilesnę negu aukštis batuto kojos iki gumos. Tuomet jis bus tarsi įleistas šiek tiek žemiau, ir vaikai, šokinėdami, jokiu metu nepašoks taip aukštai, kad net svaigtų galva. Be to, kartais būna tiesiog truputį baisu, kad jie iššoka taip aukštai, kad gali iškristi per sienelę, tad kai jie yra įleisti žemyn, sumažėja rizika pakilti taip aukštai ir susižeisti. O ir jums bus smagiau žiūrėti, kaip vaikai šokinėja vizualiai ne tokiame aukštame batute, kuris užima kieme mažiau vietos.

Gimtadienis batute

Continue reading