Archyvas: liepos 2016

Patogios sėdėjimo pozos autobuse

Jeigu suplanavote didelę ekskursiją ir domina mikroautobusų nuoma Vilnius, pasiruoškite ilgai ir įdomiai ekskursijai. Vieni žmonės labai mėgsta važinėti autobusu, kiti atvirkščiai, teigia, kad šis transportas nėra jų mėgstamiausias. O kaip yra iš tiesų? Mums sunku pasakyti teisybę, tačiau kol kas pabandysime nuspėti patį didžiausią važiavimo autobusu nepatogumą. Paprastai tai – nepatogus atsisėdimas. Kiekvienas, kas važiuoja autobusu, privalo jame vienaip ar kitaip atsisėsti. Jeigu daugumą kelionių autobusu jūs atmetate vien todėl, kad tektų sėdėti išnuomotame autobuse, štai keletas patarimų, kaip sėdėti patogiau ir kaip ištverti kelionę, idant ji būtų patogesnė.

Jūsų kelionės vieta

MikroautobusaiPirmiausia jums reikia suprasti, kad kai kas priklauso ir visiškai nuo jūsų ir autobusas to nepadarys už jus. Tarkime, pati jūsų kelionės vieta – ji juk priklauso tik nuo jūsų, tik nuo to, kaip jūs norėsite tą savo kelionę įrengti. Jeigu mokėsite tą padaryti gerai, jeigu įrengsite ją protingai su savo daiktais, tada ir važiuoti bus patogiau. Nesivežkite viso bagažo sau po kojomis – padėkite jį į bagažo skyrių, o su savimi pasiimkite tik tai, kas tikrai būtina, geriausia tai susidėti į nedidelę rankinę, kuri netrukdymų. Jeigu susidėsite aplink save krūvą daiktų, tai jums tikrai bus nepatogu sėdėti. Taip pat turėkite pripučiamą kaklo pagalvėlę. Nustebsite, kaip nuostabiai ji jums gali padėti atsipalaiduoti ir sėdėti patogiai. Gera kaklo pagalvėlė leidžia iškart atsisėsti daug patogiau, pajausti, ką tai reiškia tikrai patogi kelionė autobusu, tad turėkite ją. Taip pat turėkite pledą, jeigu jums pasidarytų šalta.

Išlipkite pasivaikščioti

Continue reading

Sveriame savo bagažąSveriame savo bagažą

Pastaruoju metu kai kurioms oro bendrovėms dar labiau sumažinus leistino salono bagažo dydį ir svorį, keleiviai ėmė dar akyliau sverti ir matuoti savo kuprines. Tam padeda ir centimetrinės juostelės, ir svarstyklės internetu. Pasirodo, reikalavimai verčia rinktis: arba visiškai minimalizuoti savo poreikius, arba keliauti su papildomu, mokamu salono bagažu.

Anksčiau ir dabar

Svarstyklės darbuiKeleiviai jau tik su nostalgija prisimena „senus – gerus“ laikus, kada apribojimai būdavo mažesni. Aišku, geros svarstyklės internetu būdavo beveik pas kiekvieną žmogų. Net ir esant ne tokiems griežtiems reikalavimams, norėdavosi juos atitikti. Juk būtų tikrai baisu, jeigu keliaujant paaiškėtų, kad bagažas per didelis. Mes visi turbūt bent kartą turėjome iš savo kuprinės išmesti kokią skardinę tuno ar pusiau skystą daiktą, nes nežinojome, kad negalima vežtis metalo, arba – kad negalima vežtis skysčių. Tai reiškia, kad anksčiau buvo tokie reikalai, kada galėdavai nebijoti per daug, bet visgi kažką kartais išmesdavo. Ir visi esame matę tuos „radinių“ stalelius arba dėžes, kur būna sumesta daug įvairių konfiskuotų dalykų, kartais net ir visai brangių, bet turbūt ne tokių brangių, koks brangus buvo pats lėktuvo bilietas jo keleiviui, gabenusiam tiek „turto“.

Continue reading

Pašalinus apgamą – daug ramiau

ApgamaiNors pasaulinės įžymybės, aktorės, gražuolės, modeliai dažnai didžiuojasi savo puikiais apgamais virš viršutinės lūpos ar kur nors kitur matomoje vietoje, o kai kurios net užsiklijuoja dirbtinį, tačiau daugumai žmonių apgamu salinimas atrodo labiau pageidautina veikla negu jų palikimas. Iš tiesų, apgamas yra šiek tiek supiktybėjusi mūsų odos forma, kuri pavirsta kitokia, kai laikui bėgant iš paprastos odos atsiranda pūpsantis juodas ar rudas apgamas.

Kodėl verta pasilikti?

Dažnas iš mūsų, turėdamas apgamų, svarsto, ar verta juos pašalinti, ar geriau pasilikti. Yra įvairių nuomonių. Kai kurių apgamų šalinti nerekomenduoja net specialistai. Medicina visada laikosi taisyklės, kad nėra būtina operuoti ir gydyti viską, kur gali kada nors būti potencialas kažką daryti. Netgi protinių dantų, jeigu jie nesugedę, galima nerauti, pakanka tik juos nuolat stebėti. Taigi ir apgamai, kai jie yra visiškai nepavojingi, gali būti palikti. Kam be reikalo į kūną leisti narkozę, padaryti žaizdas, kam traumuoti organizmą. Taip masto daug šiuolaikinių profesionalių medikų ir jie, žinoma, yra visiškai teisūs. Nėra jokio tikslo, dėl ko reikėtų šalinti visiškai nepavojingus mažus apgamus, esančius tokiose vietose, kur nei estetiškai netrukdo, nei fiziškai už kažko kliūtų. Taigi, jeigu jūs turite apgamų, kurie niekada niekam nekrito į akį, netrukdė niekam, tai tokių apgamu salinimas yra tikrai nebūtinas dalykas. Jeigu imtume gydyti iš operuoti viską, kas kada nors galėtų turėti grėsmę, tai neišeitume iš ligoninės nė vienai diena.

Kodėl verta šalinti?

Continue reading

Balansinis dviratukas: iš kokių komponentų jis susideda?

Tokio tipo dviratukai turi daug pranašumų ir dėl jų gali tapti puikia dovana. Tačiau šį kartą apie tokios transporto priemonės balansinius divartukus, privalumus nekalbėsime – pasidomėsime, iš kokių komponentų jis susideda.

Tvirtos konstrukcijos metalinis arba medinis rėmas

Balansinis dviratukasTvirtos konstrukcijos rėmas yra viena pagrindinių dviračio detalių, prie kurios montuojamos likusios. Paprastai konstrukcija yra gaminama iš metalo arba medžio. Belieka tik pridurti, kad abi šios medžiagos turi puikių privalumų – medis idealiai tiks tiems, kurie vertina natūralumą ir ekologiją, tuo tarpu metalas – tiems, kurie vertina ilgaamžiškumą.

balansinis dviratukas

Vairas

Ne ką mažiau svarbus ir vairas. Manevringas, patogus laikyti, stabilus – taip galima apibūdinti dar vieną detalę, kurią turi balansinis dviratukas.

Odinė sėdynė

Continue reading

Kur įsigyti kokybiškų drabužių palankia kaina?

ApsirengimasŠiandien įvairių prekybos vietų, kuriose yra parduodami drabuziai, rasime gana nemažai, tad neretais atvejais keliamas klausimas, kur įsigyti drabužių yra palankiausia. Rinktis tikrai visada yra iš ko, tad kiekvienu atveju bus galima atrasti tokius pardavėjus, kurie galėtų pasiūlyti produkcijos iš tiesų palankiomis kainomis, tačiau ne visada yra pakankamai laiko ieškoti, kas parduoda drabužius palankiausiomis sąlygomis. Taigi, gana dažnose situacijose gali praversti internetinė paieška, kuri padės jums iš tiesų labai greitai atrasti tokius pardavėjus,kurie gali pasiūlyti drabužių iš tiesų palankiomis kainomis.

Be jokios abejonės, jums nereikės sugaišti daug laiko, norint atrasti tai, ko ieškote, ir netrukus galėsite rasti įvairių specializuotų drabužių parduotuvių. Pardavėjai paprastai skirsto perekes į tam tikras kategorijas, kas leidžia dar greičiau atrasti ieškomas prekes, taigi, galite būti užtikrinti, kad tikrai labai greitai rasite tai, ko ieškote.Užsisakyti prekių bus galima iš tiesų labai greitai – dažniausiai tam prireikia vos kelių minučių. Per tiek laiko galima išsirinkti tam tikras dominančias prekes, įsidėti jas į virtualų krepšelį, patvirtinti ir apmokėti savo užsakymą.

Internetinė paieška praverčia ir tais atvejais, kada yra norima rasti informacijos apie vykstančias akcijas fizinėse parduotuvėse. Neretai yra tikimasi, kad drabužių kainos bus pakankamai nedidelės, todėl verta pasidomėti, kokiose parduotuvėse prekių galima įsigyti pačiomis palankiausiomis kainomis. Dauguma pardavėjų turi savo internetines svetaines, kuriose yra skelbiama visa svarbiausia informacija, tad galima pasidomėti, kur šiuo metu yra pateikiami specialūs pasiūlymai.

Continue reading