Archyvas: lapkričio 2019

Ką reikia žinoti apie verslo paskolos planą?

Verslo paskolos yra skirtos finansuoti smulkų arba vidutinį verslą. Tam, kad gauti tokią paskolą, reikalingas tinkamas verslo planas paskolai. Šiuo metu visos paskolų suteikimo sąlygos yra griežtos ir sąlygos nėra taip lengvai įgyvendinamos. Taip yra dėl sugriežtintų visų paskolų išdavimo taisyklių, tame tarpe ir verslo paskolų. Norint gauti paskolą verslui, reikia žinoti ką daryti, kad tinkamai tam pasiruoštumėte.

Paskolos versluiPirmiausia reikia gerai apgalvoti ką, norite daryti t.y., koks verslas bus vykdomas ir apskaičiuoti, kokia pinigų suma bus jums reikalinga. Jūsų pirmoji užduotis – apgalvoti, kokį verslą vykdysite t.y. pagalvokite, kodėl šis verslas jums reikalingas, pavyzdžiui, visą gyvenimą svajojote atidaryti grožio saloną. Tuomet reikia skaičiuoti, ko jums reikės šiam verslui, o tiksliau, kiek turėsite turėti pinigų to verslo steigimui ir verslo vykdymo pradžiai. Jeigu kyla sunkumų su tokių išlaidų apskaičiavimu ar nežinote, kaip tinkamai reikės gautas lėšas paskirstyti, tai reikėtų surasti finansų ar verslo specialistus, kurie padės jums viską tinkamai suplanuoti bei atliks skaičiavimus, kiek viskas kainuos. Tuomet žinosite, kokios pinigų sumos reikia ir galėsite ją įrašyti į paskolos prašymą.

Sekantis žingsnis – išsirinkite išorinio finansavimo būdą. Yra du būdai. Pirmasis yra skirtas verslo įkūrimui. Tai bus sudėtinga, nes paskolų teikimo bendrovės nenori suteikti tokių paskolų, nes rizika yra labai didelė. Tuomet reikėtų pasidomėti apie rizikos kapitalo fondą, kuris gali suteikti finansavimą, tik jūsų verslo idėja turi būti išskirtinė ir daug žadanti. Antras būdas – finansavimas jau seniai vykdomam verslui. Tai suteikiama daug lengviau.

Continue reading

Vyrai ir mada: ką reikia žinoti?

Vyrai vis dažniau nori atrodyti gražiai, todėl pradeda domėtis mados tendencijomis. Dabar populiarios įvairios vyriskos apyrankes, karoliai, laikrodžiai ir kiti aksesuarai bei papuošalai. Taip pat daug dėmesio skiriama ne tik aksesuarams, bet ir drabužiams. Vis dažniau pasirenkami madingi ir išskirtiniai vyriski marskineliai ar marškiniai. Pastebima, kad kiekvienais metais prekyba vyriškais drabužiais ir aksesuarais didėja, o tai reiškia, kad stipriosios lyties atstovams ne tas pats, kaip jie atrodo. Ką reikia žinoti, jeigu norite atrodyti madingi?

Gražiai apsirengę vyraiNors mada keičiasi gan greitai ir parduotuvių kolekcijos kinta nuolat, tačiau yra tam tikri daiktai, kurie vyriškame garderobe išlieka madingi ilgą laiką. Vienas iš tokių daiktų – džinsai. Norintys būti madingais žino, kaip puikiai atrodo džinsai tiek prie sportinių batų, tiek ir prie klasikinių batų. Tai lengvai derinamas drabužis norint pasipuošti tiek laisvalaikiui, tiek ir darbui, jei tik nėra itin griežtų reikalavimų darbo aprangai. Yra tam tikri deriniai, kurie leidžia visuomet atrodyti tinkamai. Vienas iš jų – balti sportiniai batai ir mėlynos spalvos džinsai su marškinėliais. Kitas populiarus derinys – klasikiniai rudi batai su mėlynos spalvos džinsais derinami su klasikiniu švarku. Marškinėliai gali būti įvairių spalvų, svarbu tik juos suderinti su kita apranga.

Continue reading