Archyvas: rugpjūčio 2018

Ką turi išmanyti geras advokatas?

Advokatas ŠiauliuoseAdvokato paslaugos Lietuvoje su kiekvienais metais plečiasi vis labiau, todėl darosi sunku išsirinkti tinkamą advokatą – bene visų jų paslaugos atrodo kokybiškai. Gali atrodyti, jog tokiai profesijai plėstis nėra kur, tačiau geras advokatas turi ne tik domėtis situacija savoje šalyje, tačiau privalo žinoti ir tai, kas vyksta užsienyje. Būtent tokiu būdu ir plečiamos advokato paslaugų galimybės, tačiau reikia nepamiršti, jog kiekvienas specialistas yra unikalus. Dažniausiai geriausią darbą atlieka tie, kurie susikoncentruoja į savo sritį. Pavyzdžiui, nėra blogas sprendimas pasirinkti advokatą iš savo gyvenamojo miesto – yra tikimybė, jog advokatas Šiauliuose geriau nei specialistas iš sostinės išmanys vietinius niuansus ir turės reikiamų papildomų kontaktų sąrašą.

Advokato kompetenciją lemia patirtis, jo efektyvumas, profesionalumas bei stabilumas. Teismų praktikoje ir mokymuose advokatai įgyja daugybę patirties ir žinių, o su šiais privalumais į darbą žvelgia atsakingiau ir turi profesionalesnį bei išraiškingesnį žodį. Svarbu yra pajusti, jog esate patikimose rankose – tai gali garantuoti ne tik diplomų skaičius, bet ir pačio advokato noras ir užsidegimas darbui, taip pat ir jo bendravimas su klientu. Profesionalus advokatas žino, jog jums yra labai svarbios laiko sąnaudos. Dėl šios priežasties jis neleis jums laiko švaistyti veltui ir informuos apie kiekvieną naujieną, jog jums nereikėtų papildomai teirautis. Tokie advokato faktoriai yra patys svarbiausi, tačiau visada atsiranda papildomų detalių, kurios būna aktualios nagrinėjant konkrečius atvejus.

Continue reading

Miškas: atgaivos ir realybės sankirtoje

Nuo senų laikų miškas žmonijai reiškė natūralumą, vienintelį tokį tikrą ir nepaliestą civilizacijos. Tai laukinių gyvūnų namai bei kiekvieno žmogaus sielos prieglobstis. Nors ne visiems yra aktualu ir malonu prižiūrėti aplinką ar domėtis jos sveikatingu išlaikymu, miškas kaip objektas vis tiek išlieka labai aukštai vertinamu ir gerbiamu dalyku. Deja, bet noras išnaudoti visas teikiamas miško galimybes dažnai nugali natūralumo troškimą – todėl miškingumas mažėja, bet rūpinamasi dirbtinai sukurtų miškų egzistavimu. Dėl šios priežasties miško kaina yra nuolat kylanti ir turinti vis didesnę ne tik piniginę, bet ir emocinę vertę.

Miško kainaDažnas žmogus galėtų pasakyti, jog į gamtą vyksta tik tada, kai nepaliaujamai veikia stresas, kai nebepavyksta susikaupti ir norisi pabėgti nuo kasdienybės. Miško kvapas nukelia į vaikystę, kurios metu dauguma laiko lauke praleido daugiau nei dabar yra įprasta tai daryti. Akys, kasdien pripratusios prie asfalto ir skardos spalvų, miško apsuptyje gali pajusti tikrovės ir natūraliai žalios spalvos atspalvius. Miške dažnai pasijuntama kaip laimės terapijoje – užtenka vos kelių minučių. Dėl tokių gerų pojūčių svarbu išsaugoti miškų idėją, tačiau nereikia pamiršti ir kasdienius darbus lengvinančių poreikių, kuriems kartais prireikia medienos ar žemės ploto. Todėl skeptiškai į su metais keičiamą miško paskirtį žiūrėti nereikėtų – kartais miškai kertami ir dėl to, jog medžiai per seni ir pūvantys, o žemė nebederlinga naujiems augalams sodinti.

Continue reading

Būstas senamiestyje: kodėl aš apie jį svajoju

Butas senamiestyjeAš esu tu, ir jeigu man pasiūlymai naujiems butams Senamiestyje skamba nuostabiai, tai taip pat jie turi atrodyti ir tau. Jeigu aš svajoju apie būstą senamiestyje, reikia pripažinti, kad tai populiari svajonė. Niekas nesvajoja apie ankštą tamsų kambarį medinės trobos gale Naujininkuose, niekas nesvajoja apie trobą Kirtimuose ar butą sename Žirmūnų bendrabutyje, garsėjančiame gaisrais. Visi svajoja apie naujos statybos butus prie upės Vilniaus centre, arba apie autentišką paveldą – butą Senamiestyje. Kodėl aš apie jį svajoju? Štai keletas priežasčių, kurios aktualios ir tau.

Naujas butas – naujas gyvenimo lapas

Visų pirma, būtent naujo buto man norisi dėl to, kad tai naujas lapas. Tai nauja švari knyga, o ne tik kitas jos puslapis. Tai tas pats, dėl ko žmonės nori ir naujų namų tam tikrose žemėse. Taip yra todėl, kad visi iš tiesų norime to paties. Norime laimės, meilės, gėrio ir grožio. Ir visko viename. Naujas butas – tai nauja knyga, kurią jūs pradėsite naujai. Tai visiškai ne tas pats, kas nusipirkti iš varžytinių seną kambarį su svetimais daiktais ir gal tame kambaryje nusižudžiusiu savininku. Toks butas turi savo aurą, istoriją, ir pradėti naują jo skyrių yra ypatingai sunku, net jeigu tuo momentu jūs tikrai labai stengiatės, net jeigu gyvenate visiškai kitaip nei tie, kurie ten gyveno anksčiau.

Senamiesčio dvasia kasdien

Continue reading

Vestuviniai žiedai „Fabero“ – prabangos ir natūralumo ženklas

Vestuviniai žiedai „Fabero“ – tai unikaliai tarpusavyje suderinti moteriški ir vyriški žiedai, kuriuos būtų galima pavadinti vienetinais. Nežinantiems, kokio dizaino žiedus gaminti pagal užsakymą, šie žiedai padiktuos nematyto dizaino taisykles ir leis atsikvėpti galvojant apie savo kuriamą dizainą. Šių žiedų pliusas – neįprastos paviršių tekstūros, kurios jau iš pirmo, trumpo žvilgsnio gali pasirodyti ypatingai modernios.

Vestuviniai žiedaiGalima drąsiai ir tvirtai teigti, jog vestuvinių žiedų „Fabero“ pasirinkimas skirtas prabangą mėgstantiems žmonėms. Tai išduoda ne tik išskirtinai įdomus dizainas, bet ir subtilus ant žiedų esančių detalių derinimas tarpusavyje. Jos nėra identiškos, tačiau per lygiai taip pat per daug ir nesiskiria vienos nuo kitų. Prabangą šių žiedų dizaine pažymi dar nematytas detalių derinimo išskirtinumas.

Continue reading