Archyvas: sausio 2019

Automobilio ratlankiai – jų priežiūra ir labiausiai paplitę pažeidimai

Foto: Shutterstock.com

Ratlankiai yra ir funkcinė, ir estetinė automobilio pakabos sudėtinė dalis, todėl jų tinkama priežiūra yra dvigubai svarbi kiekvieno sąmoningo automobilio vairuotojo pareiga. Šiame straipsnyje aptarsime įvairias ratlankių valymo ir priežiūros technikas, taip pat labiausiai paplitusius defektus ir patarimus, kaip jų išvengti!

Automobilio ratlankiai ir jų tipai

Prieš pradedant kalbėti apie ratlankių priežiūrą ir labiausiai paplitusių defektų aptarimą, reikėtų pradėti nuo nedidelės jų tipų ir konstrukcijų apžvalgos, nes ne visi ratlankiai ya vienodi. Kiekvienas iš ratlankių tipų reikalauja skirtingos priežiūros, taip pat patvarumas įvairiems pažeidimams irgi skiriasi.

Plieno ratlankiai

Šie ratlankiai pagaminti iš plieno lakštų ir taip pat vadinami perforuotais ratlankiais. Dėl gamybos technologijos jų svoris yra didesnis nei lengvojo lydinio ratlankių. Plieninių ratlankių pagrindinis privalumas yra palyginti žema kaina. Vienas iš pagrindinių priežasčių, kodėl juos įprastai naudoja blogomis oro sąlygomis yra jų smūgių absorbavimo savybės – jei plieno ratlankis atsimuša į šaligatvį ar kokį aštrų kampą, jie smūgį sugeria ir gali apsaugoti kitas automobilio pakabos dalis nuo pažeidimų. Nors šiems ratlankiams yra žemas atsparumas korozijai, juos tradiciškai naudoja žiemos sezonu, kaip kelių kokybė yra pablogėjusi ir praktiškumas yra svarbiau nei estetiškumas.

Lieti ratlankiai

Lieti ratlankiai nuo plieno ratlankių skiriasi gamybos metodais – jie liejami iš skirtingų lengvojo metalo aliuminio lydinių, padarančius žymiai lengvesniais (net iki 15 -30 %), lyginant su analogiško dydžio plieniniais ratlankiais. Mažesnė masė reiškia, kad su šiais ratlankiais pavara greičiau paspartės ir stabdymo kelias bus trumpesnis. Ratlankių mažas svoris pagerina ir degalų ekonomiškumą, sumažina kitų automobilio pakabos dalių apkrovą ir jų dilimą. Aliuminio lydiniai yra mažiau jautrūs korozijai, todėl rūdis žymiai mažiau nei plieniniai automobilio “batai”. Kaip lietų ratlankių minusą galime paminėti palyginti aukštą kainą ir nepatvarumą aštriems smūgiams, dėl kurių atsiranda įtrūkimai ratlankiuose, o ne įlinksta.

Foto: Shutterstock.com

Kaltiniai ratlankiai

Taip pat ir kaltiniai ratlankiai yra pagaminti iš skirtingų lydinių, tačiau jų ypatingas pagaminimo procesas (kaltinimas) juos leidžia padaryti dar lengvesniais ir patvaresniais nei lieti ratlankiai. Dėl aukštų našumo rodiklių, šie ratlankiai daugiausiai naudojami automobilių sporte. Kaltinių ratlankių kainos yra daug aukštesnėje kategorijoje lyginant su lietais ratlankiais.

Continue reading

Krūtinės didinimas: riebalai ar silikonas?

Šiais laikais plastinės chirurgijos galimybė yra labai atviros. Galima pasidžiaugti, kad išties plastinė chirurgija atveria galimybes atrodyti beveik taip, kaip labiausiai norite. Tuo pačiu suderinamas tinkamas kainos ir kokybės santykis, žmogaus sveikata yra puiki, o ir jis jaučiasi laimingas, kadangi pagaliau pavyksta atrodyti taip, kaip labiausiai svajojo.

Krūtų didinimas riebalus yra viena iš tų operacijų, kuriai skiriama gana daug dėmesio. Paprasčiausiai moterims krūtinė yra labai svarbi, tad visiškai suprantama, kad egzistuoja gana didelis poreikis ją didinti.

Silikonai yra pigesnis ir greičiau atliekamas būdas, tačiau kai kurios klientės tikina, kad riebalinis krūtų didinimas yra kur kas geresnis, kadangi krūtinė atrodo kur kas natūraliau. O natūraumas vis drąsesniais žingsniai grįžta į madą ir tai atveria galimybes vertinti bei džiaugtis alternatyvomis, kurios leidžia išlaikyti gana natūraliai atrodančias kūno linijas, tačiau tuo pačiu jas pakoreguoti pagal savo poreikius. Vėlgi, krūtų didinimas riebalais yra geresnis pasirinkimas, kadangi galima gaunant vieną didelį privalumą tuo pačiu panaikinti minusus, kurie kaupiasi ant šlaunų arba liemens. Būtent nuo šių vietų dažniausiai ir nusiurbiami riebalai, kurie vėliau yra perfiltruojami ir suleidžiami į žmogaus kūną, tiksliau, krūtinę. Svarbiausia, kad šio tipo operacija yra visiškai saugi, atliekama gana greitai, leidžia puikiai atrodyti, išlaiko nuostabias kūno linijas. Atraskite galimybes atrodyti puikiai ir tuo pačiu nesugadinti savo sveikatos. Tai labai aktualu toms moterims, kurios baiminasi, kad operacija gali būti kuo nors žalinga. Tačiau dažniausiai tokios baimės užveria galimybes pakoreguoti savo kūno linijas ir atrodyti taip, kaip labiausiai norite. Juolab, šiuo metu tokias chirurgijos paslaugas teikia tiek daug įmonių, kad galiausiai tikrai pavyks rasti tą variantą, kuris Jums labiausiai tinka Jūsų kainos bei kokybės santykiu.

Continue reading