Archyvas: vasario 2018

Puokštės dėžutėse gali būti sukomplektuojamos ir pagal jūsų norus!

Gėlės tavo mylymajaiTikriausiai, kad paskyrus dešimt – penkiolika minučių apmąstymams, nebūtų įmanoma sugalvoti asmeninės šventės, kurioje nefigūruotų gėlės. Kitaip tariant, ar tai draugo (draugės) gimtadienis, ar tai sveikinimas baigus universitetą, mokyklą, ar tiesiog vardo diena – gėlių puokštės, kaipmat tampa vienu iš pagrindinių akcentų, be kurio išsisukti gali būti ir neįmanoma. Iš vienos pusės gali pasirodyti, kad tai banalus stereotipas, kadangi nuolatos dovanojamos tos pačios gėlės žmogui gali ir pabosti – vis dėlto, pradžiuginsime, nes yra alternatyvių sprendimų rinkoje, kaip tai pavyzdžiui puokštės dėžutėse.

Puokstes dezutese gali būti įsigyjamos iš karto, arba komplektuojamos pagal užsakovų norus. Pavyzdžiui, jeigu norėtumėte išskirtinių kalijų ir eustomų gėlių dėžutės, tai galėtų kainuoti jums apie šešiasdešimt eurų, pabrėžiant tai, kad geliu pristatymas Klaipedoje jau nieko nebekainuotų. Atitinkamai, jeigu jus domintų raudonų rožių dėžutė, kaina galėtų svyruoti nuo penkiasdešimties iki šešiasdešimties eurų už dėžutės vienetą. Vis dėlto, toks gėlių pateikimas yra patrauklesnis, išskirtinis, negu paprastas augmenijos įpakavimas.

Continue reading

Šilkmedžio uogos – sveikatos šaltinis

šilkmedžio uogosŠilkmedžio uogos yra mažytės, baltos arba purpurinės spalvos uogos, kurios pasižymi labai naudingomis savybėmis ir kurias rekomenduojama valgyti tiek vaikams, tiek suaugusiems. Jos auga labai drėgnose vietovėse, pelkynuose, tad Lietuvoje šių uogų išaugtini natūraliai nepavyksta. Visgi, importuojama produkcija atitinka ES reikalavimus, tad jose išlieka visos naudingosios jų savybės.

Šilkmedžio uogos

Kodėl šilkmedžio uogos yra taip giriamos? Kadangi jos turi labai daug naudingųjų savybių, kurios reikalingos žmogaus organizmui. Siekiant supaprastinti jų naudojimą kartais šilkmedžio uogos yra pateikiamos miltelių pavidalu. Miltelius rekomenduojama dėti į įvairiausius patiekalus taip ne tik pagardinant jų skonį, tačiau taip pat padedant organizmui būti kur kas sveikesniam dėl acai uogų savybių. Šilkmedžio uogos dažnai pavadinamos vitaminų krepšeliu, kadangi jose yra labai daug medžiagų reikalingų žmogaus organizmui. Tiesa, ne tik tam, kad organizmas būtų sveikas, tačiau ir tam, kad jis būtų gražus.

Šilkmedžio uogų nauda

1. Šiose uogose yra labai daug vitaminų, kurie padeda Jūsų organizmui būti kur kas sveikesniu: vitamino A, vitamino C, vitamino E, vitamino B1, vitamino B2, vitamino B3. 2. Šilkmedžio uogos turi ir daugiau maistingų medžiagų, kurios skirtos sėkmingam organizmo funkcionavimui: kalis, kalcis, magnis, varis, cinkas… 3. Šiose uogose taip pat yra labai daug amino rūgščių, kurios padeda organizmui tinkamai funkcionuoti: mononesočiųjų riebalų, fitosterolių, maistinių skaidulų, esminių riebalų rūgščių (omega-3, omega-6, omega-9).

Uogų vartojimas

Continue reading