Archyvas: gegužės 2019

Slapta įrašinėjo neleistiną dėstytojų elgesį

Diktofonai sekimuiTaigi, slaptas diktofonas gali padėti įrašyti tam tikrus įkalčius, tačiau tą svarbu padaryti laiku ir nepažeidžiant vieni kitų teisių.

Galima ar negalima įrašinėti?

Pavyzdžiui, darbe slaptas diktofonas ar slapta kamera turėtų būti naudojama tik atsiklausus, kitaip tai bus pažeidimas. Kiekvienu atveju, prieš norint kažką tokio daryti, reikėtų išsiaiškinti, kas iš tiesų galima, o kas ne. Galima skaityti įstatymus, kuriuose stengiamasi išdėstyti viską kuo aiškiau, ir galbūt pavyks sužinoti tiesą.

Studentės Amerikoje įrašinėjo žeminančias dėstytojų kalbas

Nors Lietuvoje tai žeistų asmens privatumą, tačiau studentė Amerikos universitete su slaptu diktofonu ėjo į paskaitas, kad įrašytų dėstytojo kalbas, kurias ji fiksavo kaip žeminančias. „Šis dėstytojas mums dėstė bendrinį dalyką – Rytų filosofiją. Tačiau man pasirodė, kad tai nebe Rytų, o jo asmeninė filosofija ir jo pažiūros į gyvenimą. Ir jis tas pažiūras dėsto mūsų paskaitos metu, o mes, kelių šimtų auditorija, turime to klausytis. Jis labai nukrypdavo į temas apie moterų ir vyrų santykius, lygybę, ir atvirai piktindavosi tuo, kad moterys turi tiek daug teisių. Iškeldavo kaip pavyzdį Rytų moterų, kurios gyvena didžiausioje priespaudoje, poziciją. Kad ten moterys yra nuolankios, paklusnios, slepia savo veidus, kad jos tarnauja vyrui, ir kad tik taip išlaikoma tvirta šeima. Šitą jis mums sakydavo pamokančiu tonu, aiškindamas, kad ir mes turėtume iš jų to pasimokyti. Viena vertus, dėstytojo šiek tiek gaila, kadangi jis labai senas ir gal jau jam smegenys susisukę, o praeityje daug nuveikęs reikšmingo savo srityje. Iš kitos pusės, labiau gaila studentų, kurie savo brangų laiką turi skirti šių nesąmonių klausymui, kada turėtų gauti realias žinias“, – pasakoja studentė, kuri visgi galiausiai ryžosi įrašyti dėstytojo kalbas.

Buvo pareikšti kaltinimai

Continue reading

Kaip išsirinkti gėles vestuvėms?

Gėlės į namusVestuvės – nuostabi šventė, kurios metu norisi, kad viskas būtų tobula, o gėlės tokiai šventei tiesiog būtinos. Gėlių užsakymas vestuvėms ir kitoms šventėms https://www.geliufeja.lt/geles-i-namus-vilniuje galimas bet kuriame Lietuvos mieste. Tokios paslaugos palengvina sudėtingą tokios šventės planavimą.

Gėlės vestuvėms gali būti užsakomos tiek norint pasveikinti jaunuosius, tiek ir norint papuošti vietą, kurioje bus švenčiamos vestuvės. Labai svarbu atsižvelgti į sezoną. Šiltuoju metų laiku (pavasarį ir vasarą) labai svarbu atsižvelgti į temperatūrą. Dėl karščio reikia rinktis tokias gėles, kurios bus atsparios ir ilgai išliks šviežios. Šiltuoju metų laiku tiks tokios gėlės kaip magnolijos, orchidėjos, alyvos, jazminai, rožės. Šaltuoju metų laiku būtų tinkamos chrizantemos, astros, jurginai ar net viržiai. Ne mažiau svarbiau už sezoną yra šventės vieta. Puošiant šventės vietą lauke ir patalpose tikrai skirsis. Be to, uždaros patalpos taip pat skirsis: viešbutis, restoranas, sodyba ir t.t. Lauke puošyba taip pat gali skirtis, tarkim, vestuvės paplūdimyje ir miške tikrai skirsis, todėl geliu pristatymas turi būti labai gerai apgalvotas.

Continue reading