Archyvas: gruodžio 2019

Kaip planuoti plaukimą baidarėmis?

Plaukimas baidarėmis Lietuvoje kiekvienais metais sulaukia vis daugiau tai norinčių išbandyti žmonių, todėl siūlomos baidarės nuomai įvairiuose šalies kampeliuose, kur tik yra galimybės plaukti upėmis ir ežerais. Planuojant plaukimą baidarėmis reikia žinoti kaip pasirinkti nuomotoją ir maršrutą, tačiau tai dar ne viskas.

Baidarės priekisPlanuojant plaukimą reikia pagalvoti, kur norėsite plaukti ir, kiek dienų. Nuo to priklauso sekantys pasirinkimai, nes, pavyzdžiui, planuojant plaukti ilgiau, nei vieną dieną, reikalingas bus stovyklaviečių pasirinkimas arba rezervuoti sodybą, kuri bus pakeliui plaukiant jūsų pasirinktu maršrutu. Renkantis plaukimo maršrutą, geriausia peržiūrėti maršrutų nuotraukas ir perskaityti aprašymus. Taip pat galima ieškoti kitų žmonių atsiliepimus ir pagal tai atsirinkti labiausiai patikusias rekomendacijas plaukimui. Yra ir dar vienas paprastas būdas išsirinkti maršrutą. Jums tereikia pasirinkti regioną, kuris patinka ir suradus tinkamus baidarių nuomotojus, klausti dėl tinkamo maršruto. Kuo geras šitas patarimas? Baidarių nuomotojai puikiai žino maršrutus ir jų atkarpas, todėl gali rekomenduoti labiausiai tinkamus. Ne visi maršrutai tinkami tiems, kurie plauks pirmą kartą. Taip pat ne visi maršrutai tinkami šeimoms su mažamečiais vaikais ar senjorams. Baidarių nuomotojai atsižvelgdami į plaukiančiųjų amžių ir fizinį pasirengimą bei norus, gali parinkti geriausiai tinkamus maršrutus ir jų trukmę.

Continue reading

Kaip užsiimti daržininkyste?

DaržininkystėNorite užsiimti daržininkyste? Neseniai įsigijote savo naująjį nuosavą namą, šalia kurio jūs norėtumėte įsirengti ekologišką daržą, kuriame augintumėte įvairius vaisius, daržoves, prieskonines žoleles ir ankštines kultūras? Norite savo pačių rankomis užsiauginti daugybę sveikų maisto produktų, kurie praturtintų jūsų kasdienės mitybos racioną? Jei taip, tuomet jums neabejotinai vertėtų pasinaudoti internetu ir pasidomėti, kaip būtų galima užtikrinti, kad daržininkystė jums taptų kur kas lengvesnė ir būtų sėkmingesnė. Bet kuriuo atveju, jei norite, kad daržininkyste užsiimti jums būtų gerokai lengviau, visuomet galite kreiptis ir į patyrusius daržininkus bei sodininkus, kurie galėtų su jumis pasidalinti daržininkystės patarimais, padedančiais jums kur kas lengviau pasiekti savo norimą tikslą.

Taip pat, kaip jau buvo minėta, jums būtų labai naudinga pasinaudoti visais įmanomais kanalais daržininkystės patarimams gauti, kad galėtumėte gerokai lengviau ir greičiau surasti informaciją apie daržininkystę ir patarimus, kaip auginti vienas ar kitas daržoves, vaisius, uogas ir kt. Be abejo, visuomet labai didelę reikšmę daržininkystei turėjo pats dirvožemis. Todėl prieš pradedant auginti pasirinktas kultūras, jūs taip pat turėtumėte atlikti ir dirvožemio tyrimus, išsiaiškindami, ko jame trūksta, o ko jame yra daugiausiai. Žinodami, koks yra jūsų dirvožemis, jūs galėsite kur kas lengviau pasirinkti ir atitinkamas kultūras, kurias jums būtų optimaliausia ir lengviausia auginti. Kartais net ir puikiai prižiūrint auginamas daržoves ar vaisius, jie tiesiog neauga taip, kaip norėtume – ir tai įprastai būna nulemta netinkamos dirvos.

Continue reading