Archyvas: balandžio 2017

Namų apskaita: buhalterija kiekvienam

Kad ir kaip, kad ir kokiuose namuose gyventume, mums visiems reikalinga vienokia ar kitokia namų apskaita. Tai paprasti skaičiavimai, padedantys geriau suvokti, kokioje finansinėje padėtyje galbūt esame arba galėtume atsirasti. Vengti finansinės asmeninės apskaitos nėra nusikaltimas, tačiau visgi geriau gyvenimas klostysis tiems, kurie nebijos sužinoti, kokie yra jų asmeniniai finansai.

Mūsų pajamos

BuhalterijaTaigi, vienas iš svarbiausių dalykų, kurie turėtų būti įtraukti į mūsų asmeninę apskaita, tai mūsų pajamos. Pajamomis reikia laikyti viską, ką mes gauname. Kažkokią sumą mes uždirbame, kitą gal gauname, nuomodami kokį butą. Dar kažkiek pinigų mums moka kažkas stipendijos ir kokią nors sumą reguliariai pervedinėję vyras už alimentus. Ir pan. Taigi, mūsų pajamos gali būti pastovios arba svyruoti, ir kiekvienam vertėtų turėti tam tikrą skaičiavimo sistemą, kuri leistų lengvai ir greitai kiekvieną mėnesį skaičiuoti asmeninius pinigus.

Mūsų išlaidos mokesčiams

Continue reading

Kodėl Apple telefonai tokie populiarūs?

Apple telefonai – vieni populiariausių mobiliųjų įrenginių pasaulyje, dėl kurių žmonės paromis stovi eilėse, laukdami naujojo modelio pasirodymo rinkoje. Šis prekės ženklas dažnai matomas kino filmuose ar serialuose, Apple telefonai ir kompiuteriai nuolat šmėžuoja garsių įžymybių rankose. Kodėl Apple pavergė milijonų žmonių širdis? Kas lėmė jų populiarumą?

Statusas

AppleBene pagrindinė priežastis, kodėl Apple telefonai tokie mėgstami žmonių visame pasaulyje, tai stiprus darbas rinkodaros kanalais. Jau nuo pat susikūrimo pradžios Apple kryptingai ėjo tuo keliu, kad šis prekės ženklas gebėtų sukurti pridėtinę vertę. Apple prietaisai suteikia tam tikrą statusą visuomenėje. Ne paslaptis, kad didžiulė dalis žmonių, ypač tarp aukštesniųjų sluoksnių, mėgsta gaminius, kurių įsigijimas suteikia pranašumą, leidžia būti dar labiau atpažįstamiems, išsiskirti iš minios.

Patogus valdymas

Apple telefonai išsiskiria ir tuo, jog šie įrenginiai turi atskirą operacinę sistemą iOS. Ji pasižymi itin paprastu valdymu ir išskirtinio turinio programėlėmis, kurios neretai būna sukurtos tik šios operacinės sistemos vartotojams. Tai taip pat suteikia tam tikrą išskirtinumo pojūtį, o žmonės mėgsta tai, kas priklauso tik jiems ir padeda nebūti pilkąja mase.

Continue reading

Kaip rasti pamestą telefoną

Kai dingsta kokie nors daiktai, kartais sakome, kad norėtume, kad jie būtų kaip telefonai – paskambini ir sužinai, kur jis tuo metu yra. Tačiau iš tiesų daiktai dingsta ir atrandami ir kitais būdais. Tad net ir ieškant telefono gali tekti pasinaudoti kitokiais metodais.

Paskambinti sau

Geltonas telefonasKaip ir minėta, telefonai yra gana lengvai randami, kai galime į juos sau paskambinti. Tarkime, kai esame namie, namuose yra dar vienas telefonas. Paskambiname ir tada jau klausome ausis įtempę: kas kur vibruoja, kas vyksta, ar kas nors girdisi? Kai išgirstame kažką vykstant, labai apsidžiaugiame: pavyko surasti, o juk to ir reikėjo. Taigi, paskambinti į telefoną – geriausia taktika.

Paprašyti, kad kiti paskambintų

Sunkiau, kai namuose ne keli telefonai, o tik vienas. Tenka jungtis prie feisbuko ir prašyti ko nors, kad paskambintų. Dar blogiau, jeigu esame tokioje vietoje, kur sunku rasti žmonių, kurie galėtų paskambinti. O telefonas buvo vienintelė ryšio priemonė. Tačiau, jeigu yra galimybė, galime žmonių prašyti tokios pagalbos. Iš tiesų, telefoną gana dažnai kažkur vis nukišame. Galbūt kaip tik dėl to žinojimo, kad, jeigu ką – galima jį lengvai gauti paskambinus sau pačiam.

Prisiminti savo veiksmus žingsnis po žingsnio

Continue reading

Samdydami tvarkytojus sutaupysime

Kartais net nesusimąstome, kiek iš tiesų laiko ir pinigų iš mūsų pareikalauja valymas ir tvarkymas, kai visus šiuos darbus atliekame patys ir nieko nekviečiame į pagalbą. Tačiau kiekvieno protingo žmogaus užduotis būtų mokėti tinkamai valdyti savo laiką ir tuos darbus, kurie yra labai blogai apmokami bei jų laikas persidengia su mūsų įprasto darbo laiku, deleguoti tos srities specialistams. Kartais iš šykštumo esame auksarankiai ir bandome viską padaryti patys, bet tada tik pralošiame. Kaip taip nutinka?

Mūsų darbo valandos įkainis

Buities priemonėsUžsisakykite valytojus iš http://www.manoaplinka.eu ir jie už įprastus įkainius sutvarkys jūsų kiemą, sodą, namus ar biurą. Jeigu jūsų valandinis įkainis yra, tarkime, 40 eurų per valandą, o valytojo ir tvarkytojo įkainis yra, pvz., 3 ar 4 eurai per valandą, tai koks tikslas jums pačiam ar pačiai švaistyti savo laiką bei nesamdžius žmonių patiems dirbti? Dirbdami už 10 kartų mažesnį įkainį jūs tiesiog labai nusipiginate ir savo laiką pardavinėjate kone veltui. Na, nebent tvarkymasis yra jūsų mėgstamiausia pramoga, daug smagesnė už, pavyzdžiui, galimybę pabūti su šeima, draugais, pailsėti prie ežero ar pakeliauti.

Leiskime uždirbti kitiems

Continue reading

Kaip pakeisti padangas?

Jau nuo balandžio pirmos galima ant mašinos turėti vasarines padangos. Tokia naujiena pasirodė drauge su ta pačia, jog ir greitis auto magistralėse ir autostradose maksimalus padidėjo. Taigi, galime tikrai teigti, kad prasidėjo šiltasis sezonas. Vieni iškart skuba permontuoti padangas, kiti tą daro palengva, neskubėdami. Kur ir kaip geriausia keisti padangas?

Keisti patiems savo garaže

Padangos gera kainaKaip teigia žmonės, vasaras riepas galima pirmiausia montuoti tiesiog savo garaže. Tai patogus ir smagus būdas susitvarkyti su darbais, kadangi vasarinės padangos nėra sudėtinga užduotis. Garažą visuomet turi tie, kas turi didelį kiemą. Tada jame stovi ir garažas. Be viso to, paprastai stovi garažai ir netoli gyvenamųjų daugiabučių. Juose kai kas įsirengia nedideles dirbtuves, o kai kas tiesiog aptarnauja savo transportą. Taigi, ir jūs galite būti tie, kurie mielu noru pasikeis mašinos žiemines padangas į vasarines, jeigu tik turite garažą, kuriame galėtumėte tai atlikti. Taigi, keisti padangas garaže nebus sunku, o darbas gal net teiks malonumą, jeigu pasileisite smagią muziką, o gal dirbsite kartu su draugais.

Keisti ant gatvės

Continue reading