Archyvas: birželio 2017

Erzinančios sugedusių mikrobangių savybės

MikrobanginėsKartais atsikeliame blogos nuotaikos ir staiga suprantame, kad kiekvienas namuose esantis sugedęs, nederamai veikiantis prietaisas mus tiesiog varo iš proto. Jeigu norisi keiktis, kad neveikia mikrobangų krosnelė, tai pats metas susiieškoti, kur yra patikimas mikrobangių remontas jūsų mieste ir ten ją nuvežti. Kokios yra labiausiai erzinančios sugedusios mikrobangų krosnelės savybės?

Neatsidaro

Tikrai mikrobangių remontas būtinas, kada neatsidaro durelės. Darius pasakoja: „Buvo labai sunki diena, grįžau namo patyręs daug nesėkmių. Buvau ir beveik nieko nevalgęs. Pagalvojau, kad nors ir turiu puikų kūną bei nesąmonių nevalgau, pasilepinsiu lazanija. Nusipirkau grįždamas, jau prieš užsidarant prekybos centrui. Parsitempiau ją ir įmečiau į mikrobangų krosnelę. Mačiau, kaip sukasi mano skanioji lazanija viduje, apšviesta šviesos, užuodžiau skanų tirpstančio sūrio kvapą ir galvojau, kad pagaliau atsipalaiduosiu, pagaliau turėsiu tai, kas man neaiškins, nekritikuos, ir tiesiog teiks malonumą. Atsikimšau alaus ir kol laukiau lazanijos, išgėriau visą butelį. O tada nutiko siaubingas dalykas – lazanija sušilo, tačiau durelės buvo užsikirtę. Aš niekaip negalėjau jų atidaryti. Bandžiau su peiliu, su šakute, galiausiai ėmiau iš isterijos spardyti tą krosnelę. Būčiau važiavęs nusipirkti ką nors kito suvalgyti, nes nieko namie daugiau neturėjau, bet supratau, kad negaliu vairuoti, nes esu išgėręs. Man atrodo, net apsiverkiau. Paskambinau draugei, pradėjau dėstyti, kaip man nesiseka. Tai ji pasiūlė užsisakyti picos. Taip ir padariau. Akivaizdu, nežinau, kaip man iškart į galvą nešovė. Tik užsisakiau mažesnę, kad neliktų nesuvalgyta, nes juk jau likučių negalėsiu atšildyti. Galiausiai, rytojaus dieną nuvežiau krosnelę į remonto dirbtuves meistrams, su visa ta lazanija viduje“, – sako Darius.

Nešildo

Continue reading

Kaip išvengti pavojų, plaukiant baidarėmis

Kad ir kokiomis baidarėmis plauksime, ar tai būtų Kvedarnos baidarės, ar kas nors kito Žemaitijoje, o gal pasiplaukiojimas Dzūkijoje, reikia šį malonumą traktuoti atsargiai. Tai malonumas ir sportas, tačiau du dalykai jame yra pavojingi: vanduo ir greitis. Kartu viename atsiranda tai, kas gali ir pražudyti. Todėl plaukiant baidare reikia tą daryti atsargiai, paisyti saugumo priemonių ir stengtis dėl visko, kad tik galėtumėte kuo geriau išplaukti.

Pastebėti akmenis

Kvedarnos baidarėsVisų pirma, ar tai būtų Kvedarnos baidarės, ar kitos, reikėtų upėmis plaukti itin akylai žvelgiant į akmenis. Baidarė yra dėkinga tuo, kad abu žmonės žvelgia į priekį, kurie sėdi joje. Taigi, nėra taip, kad tik vienas galinisgalėtų pasakyti, kur priekyje akmuo. Tą gali pamatyti abu plaukikai. Tiesa, akmens mes paprastai nematome kaip kokio kyšančio ledkalnio, tačiau su ledkalniu jis turi panašumų dėl to, kad akmuo eina po apačia. O pavojus toks, kad niekada nežinai, kokio stiprumo smūgį į baidarę nuo to akmens gausi. Jeigu smūgis didelis iš šono, baidarė gali ir apvirsti, arba bent jau stipriai susvyruoti, pamesti kryptį. Dėl to akmenų reikia labai vengti. Paprastai juos išduoda nedidelės bangelės toje vietoje upėje, kur ant dugno stūkso akmuo. Pamatę tokias bangeles, iš anksto sukite į šoną. Juo labiau, jeigu bangelės didelės. Kuo jos didesnės, ryškesnės, tuo ir didesnis akmuo guli ant dugno.

Pastebėti sraunius posūkius, krioklius

Continue reading

Medinių grindų pasirinkimas – ką pataria specialistai?

Medinės grindys žavi savo subtilumu ir elegancija. Dizaineriai teigia, kad tinkamai priimtas sprendimas taps svarbiausiu interjero akcentu, kurs visos gyvenamosios erdvės nuotaiką. Tiesa, medinių grindų pasirinkimas nėra toks lengvas darbas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Kad būtumėte patenkinti grindų ilgaamžiškumu ir praktiškumu, pateikiame svarbiausias specialistų rekomendacijas.

Kodėl medinės grindys?

Svarbiausias medinių grindų privalumas – jų perteikiama nuotaika. Medinė apdaila suteikia daugiau šilumos, jaukumo ir harmonijos. Be to, natūraliu medžiu malonu vaikščioti basomis, tokios grindys yra šiltos net šaltu oru. Žinoma, siekiant aukštos kokybės ir ilgaamžiškumo, būtina rinktis patikimą gamintoją ir rinkoje vertinamą pardavėją, kuris atsako už savo darbų kokybę. Kitaip sakant, norint įsigyti kokybiškas grindis, reikėtų nepagailėti laiko pardavėjo paieškai.

Kaina

Domus galerijos pasiūlymaiKiekvienam pirkėjui svarbus kriterijus – medinių grindų kaina. Individualiu atveju parketlenčių kainą lemia jų plotis (platesnės yra brangesnės), paviršiaus apdirbimas (pigiausios yra šlifuoto paviršiaus), šakų kiekis (švaresnės parketlentės kainuoja daugiau) ir spalva (kuo sunkiau išgaunama spalva, tuo parketlentės bus brangesnės). Natūraliai, kuo aukštesnė klasė, tuo brangesnės grindys. Iš kitos pusės, mokėdami daugiau, džiaugsitės tolygesnėmis, vienodesnėmis, estetiškesnėmis grindimis. Visais atvejais specialistai rekomenduoja rinktis kokybišką ir ilgaamžį produktą.

Patvarumas ir ilgaamžiškumas

Continue reading

Buhalterinė apskaita Vilniuje: sodybos prie ežero pašonėje – kompiuteris ir kiti darbo įrankiai!

Buhalterine apskaita VilniujeJeigu paklaustume nuoširdžiai, kuri gi dalis skaitytojų bent kartą gyvenime pagalvojo apie individualią įmonę, tuo pačiu ir nuo nieko nepriklausomybę ir optimalų džiaugimąsi gyvenimu? Bet kuriuo atveju, nors dažniausiai pastarąsias veiklas žmonės yra linkę tiesiog idealizuoti, nieko konkretaus neįgyvendinę, vis dėlto tai suteikia teigiamų emocijų ir tam tikrų siekiamybių. Kad ir kaip ten bebūtų, reikia pastebėti ir tai, kad nuo nieko nepriklausomybė tuo pačiu yra siejama ir su didžiule rizika, suvokiant, kad ir pavyzdžiui tai, jog asmeniniais finansais reikės rūpintis pačiam – tiek kiek gausite pajamų, priklausys nuo jūsų tiesioginio įdirbio, žinių, nuo pasirenkamų marketingo metodikų ir investicijų – bent jau verslo pradžioje. Pasiekus tam tikrą lygmenį, akivaizdu, jog būtų galima kuo drąsiausiai teigti, kad turėti individualią kompaniją – didžiulis malonumas. Kad ir kaip ten bebūtų, kaip ir buvome užsiminę, reikia sunkiai dėl to dirbti, net ir pastarąją turint – dažniausiai tai net nėra darbas nuo 8 iki 17.

Tarkime, kad ir privaloma buhalterine apskaita Vilniuje (plačiau https://www.auditas.lt/), tiek visuose kituose miestuose – teisiniu pagrindu numatyta paslauga, jeigu būtų galima taip įvardyti, kurią būtina įgyvendinti juridiniams asmenims. Teigiant kitais žodžiais, norime elementariausiai pabrėžti tai, kad vykdant atitinkamą veiklą, bei turint juridinį asmenį, jūs negalite tvarkyti individualios kompanijos apskaitos savarankiškai – privaloma naudotis specialistų, apskaitininkų paslaugomis, mat priešingu atveju tiesiog pažeisite įstatymą. Vis dėlto, norime tuo pačiu akcentuoti ir tą mintį, kad daugelis žmonių tai traktuoja, kaip nereikalingas išlaidas, bei stengiasi to išvengti – vis dėlto, taip elgtis nederėtų dėl atitinkamų priežasčių. Viena iš jų – sodybos prie ežero, poilsis ir visi jūsų pomėgiai gali būti lengviau pasiekiami, mat natūraliai atsiras daugiau laiko individualioms veikloms įgyvendinti ir malonumams patirti. Kita – galima rasti įvairiausių teisinių spragų, vykdant apskaitą įmanoma sėkmingai analizuoti kompanijos finansus ir žvelgti, kur gi vertėtų susiveržti diržus, kokias išlaidas būtų galima iš viso panaikinti ir panašiai. Akivaizdu, kad tai teigiamai nuteikia ir tai prideda papildomos motyvacijos.

Continue reading

Dar šiek tiek apie namų apšvietimo klaidas

Namų apšvietimas, tai, kaip sudėti įmontuojami šviestuvai – viskas yra svarbiau, negu kartais pagalvojame. Kadangi tik šviesoje, kuri kuria tinkamą atmosferą, mes esame patenkinti savo būstu, nes jaučiamės gerai. Kokias klaidas padaro žmonės, montuodami apšvietimo sistemas savo namams ir dėl to paskui gailisi, kai namai atrodo nekaip?

Kaip atsiranda klaidos

TopolinaPirmiausia paklauskime savęs, kodėl atsiranda klaidos, planuojant interjerą? Juk jūs tarsi valandų valandas vartėte žurnalus, įsivaizdavote savo kambarius ir žiūrėjote nuotraukas internete, o galiausiai kažkodėl turite pasibaisėtiną apšvietimą ir dar prasčiau atrodantį kambarį, nors galbūt tam išleidote krūvas pinigų. Taigi, klaidos atsiranda dėl kelių priežasčių. Pirma, kartais mes tiesiog pamatome, kad kažkur, kokioje nors parduotuvėje yra gražūs interjero elementai, tarkime, įmontuojami šviestuvai, ir jų būtinai užsinorime. Ir tik tada, kai juos parsinešame namo impulsyviai nusipirkę, staiga suprantame, kad padarėme klaidą. Kam mums to reikėjo, jeigu visai nedera jūsų namuose? Tai tas pats, kas pirkti ne savo dydžio, bet labai gražaus modelio batelius. Taigi, visų pirma, nereikėtų pirkti daiktų, žvelgiant tik į juos pačius ir nematant visumos, kaip turėtų atrodyti erdvė, kurią rengiame. Antra, kartais mes tiesiog per daug stringame prie savo idėjų ar planų. Geriau paprašykime, kad interjero dizaineris užmestų akį ir pasakytų, kas negerai, ką vertėtų pakeisti. Galbūt gavę patarimų jų ir nenorėsite naudoti, nes jums nepatiks ta mintis. O gal kaip tik – susižavėsite idėja ir staiga ateis nušvitimas, kai suprasite, kad nuo šiol viskas gali būti daug geriau.

Akcentinės šviesos – lyg muziejuje

Continue reading