Archyvas: rugpjūčio 2016

Po darbo su kompresoriumi – sutino rankos

Oro kompresoriusIš įmonės http://www.kompresoriucentras.lt/ buvo išnuomoti kompresoriai. Iš Senukų parsivežiau dažų, iš kaimyno pasiskolinau bulgarkę ir šveitimo aparatą. Misija – išdažyti kambarį – prasidėjo. Lygiai po 4 dienų turėjau gražiai išdažytą kambarį ir skaudančias, nuo darbo sutinusias rankas. Įrankiai ir darbo metodai tikrai nebuvo kalti, kalta turbūt esu pati dėl to, kad tiek daug, savęs netausodama, dirbau. Nors dažnai kompresoriai naudojami servisuose ratams nusukti, taip pat pakelti (kaip su donkratu) automobiliui, tačiau taip pat kompresoriaus spaudimas puikiai tarnauja ir dažant auto detales. Nusprendžiau ir kambarį dažyti būtent su kompresoriumi ir tikrai nepasigailėjau.

Sienų paruošimas

Aišku, pirma reikėjo atitinkamai paruošti sienas. Daugiausiai vargo su jomis ir buvo. Ten matėme užklijuotus labai senus tapetus. Juos pirmiausia teko kruopščiai nulupti, tada reikėjo nugrandyti su drėgnu skudurėliu ir specialiu metaliniu grandikliu tam tikrus bjaurius dalykus nuo sienų. Kai tai padariau, su metaliniu įrankiu reikėjo išrauti visas esančias senas vinis. Galiausiai ėmiau specialų įrankį, kitaip vadinamą bulgarke, arba diskiniu šlifuokliu, ir ant jo užsimontavusi švitrinio popieriaus diskelius, šveičiau sienas. Tai truko kelias dienas, šis pasirengimas. Iš pradžių tiesiog pavargdavo rankos, kojos, o galiausiai ėmė labai pavargti ir pečiai. Tačiau tas momentas, kai ėmiau naudoti diskinįšlifuoklį, visiškai pakeitė mano nuovargio lygį. Mat ten negalėjai padaryti nieko, neeikvojant visų jėgų. Tekdavo iš visos jėgos, kiek tik įmanoma, pasistengti įsirėžti į sieną ir su tuo šlifuokliu dirbti darbą. Kadangi įrankis motorinis, jis vibravo, burzgė. Atrodė, lyg visą laiką per mano rankas ėjo elektros srovė, tokį jausmą kėlė ta vibracija.

Dažymas ir po jo

Continue reading

Kuo puošiame langus?

TIKSArtėjant Kalėdoms, vaikų darželių ir mokyklų plastikiniai langai visuomet pasipuošia šventine atributika: girliandomis, papuošimais, snaigėmis, bumbulais, netgi eglių šakelėmis. Vasarą taip pat langus galima puošti, jeigu tik netrūksta fantazijos. Žinoma, visa ko pagrindas turi būti patys plastikiniai langai kokybiški, juos galima pasirinkti iš http://www.tikslangai.lt ar kitų pardavėjų. O kuo puošti langus, kai juos jau turime?

Žiemos šventėms

Pirmiausia galvojame apie žiemos šventes. Kodėl? Gal todėl, kad būtent žiemą mums kaip niekad svarbu šviečiantys ir gražūs namai, jaukiai spingsinti šviesa iš toli, sklindanti pro langus. Mes žiemą einame tamsoje namo, nes tamsu būna kone visą parą. Ir pamatome, kaip tolumoje žiba namų šviesa, sklindanti pro langus. Jeigu dar plastikiniai langai ir specialiai dailiai papuošti, tai išgyvename dar daugiau gerų jausmų.

Žiemą dėl to ir yra tuos langus taip smagu puošti, kiekvienas puošia, kaip kas moka. Vienų puošyba imituoja žiemą, kita yra tiesiog susijusi su Kalėdomis, trečia suteikia daugiau šviesų. Būtent pastaroji yra geriausiai pastebima naktį. Jeigu šviesa kambaryje įjungta, tai vis tiek matysime ir ant lango kažką spalvotai žibančio. O jeigu šviesa išjungta, tai dar labiau išryškės paslaptinga spalvotų girliandų šviesa. Taip pat galima puošti blizgučiais, blizgančiais dalykais, jie gerai matysis dienos metu iš lauko pusės ir visada iš vidaus. Jeigu žiema prasta be sniego, visada pravartu pasipuošti langus sniego imitacija. Taigi, tokiu būdu galima įsivaizduoti, kad langų puošyba dar labiau priverčia pajusti žiemą.

Vasaros papuošimai

Continue reading

Butų nuomos kainų tendencijos Lietuvoje

ButaiPo valiutos pasikeitimo Lietuvoje su atėjusiu euru kartu atkeliavo ir itin puikios sąlygos nekilnojamojo turto sektoriui. Itin aukštos, europietiškos būstų ir patalpų nuomos kainos, aktyviai statomi ir parduodami nauji butai Vilniuje Naujamiestyje, Kaune Žaliakalnyje ir kituose didmiesčiuose bei aukštos trumpalaikės nuomos kainos. Žymiai pakilus kainoms, deja, kovoti su šiuo įvykių beveik neįmanoma, ypatingai tai liečia didmiesčius, mat gyvenamoji vieta yra esminis būtinas dalykas, todėl studentų ir turistų kupini didmiesčiai tiesiog verda nuo įtempto ritmo. Pakilusios kainos turi tiek savų pliusių, tiek ir minusų, todėl nutarėme Lietuvos būstų nuomos kainų įpatumus aptarti nuodugniau.

Europietiškos kainos už žemą kokybę

Be abejo, aukštos kainos rinkoje sudaro palankias sąlygas vystytis ir plėstis nekilnojamam turtui, daugiau žmonių nori jį įsigyti, žinodami, kad galės gauti gan nemažas papildomas mėnesines pajamas. Nekilnojamo turto aktyvumas taip pat įtakoja ir naujas statybas bei didesnes lėšas, įplaukiančias į valstybės biudžetą, todėl papildomos veiklos visuomet vertinamos labai gerai.

Continue reading

Kaip žinoti, ar kurti savo elektroninę parduotuvę

Kai galvojame apie naujas verslo idėjas, kažkodėl elektroniniu parduotuviu kurimas visada atrodo numeris vienas. Atrodo, kad būtent kuriant elektroninę parduotuvę, jūs galėtumėte turėti patogų ir gerą verslą, su kuriuo pagaliau užsidirbtumėte tiek, kad užtektų ir vaikų išlaikymui, ir paskolai namui, ir kelionėms į užsienį. Tačiau iš tiesų jums vertėtų prieš tai viską apgalvoti. Sukurti parduotuvę bus viena, bet toliau reikės žiūrėti, kaip sekasi viską parduoti, ir ar išeisite į pliusą, ar į minusą. Ką apsvarstyti ir įvertinti, prieš imantis elektroninės parduotuvės kūrimo idėjos?

Ištyrinėkite rinką

Elektronikos parduotuvėsPrieš imantis bet kokio verslo, net nebūtinai elektroninės parduotuvės, visada reikia labai gerai ištyrinėti rinką. Kas jau yra padarę tokius verslus, kas būtų jūsų konkurentai. Iš ko jūs sprendžiate, kad žmonėms tikrai reikia to, ką siūlote, kad yra tokia paklausa. Ar jūsų rinka apsiribotų pardavimais Lietuvoje, ar būtų ir eksportas į užsienį? Atsakymai į klausimus galbūt iškart atvers akis ir padės suprasti, kad jūsų planas nelabai perspektyvus. O gal kaip tik suvoksite jo išskirtinumą ir tai, kodėl būsite pranašesni prieš konkurentus.

Apskaičiuokite investicijas ir atsiperkamumą

Continue reading

Akių vokų operacijos kaina

Itin plačiai paplitęs faktas, kad plastinė chirurgija Lietuvoje dažniausiai yra naudojama ne estetiniais, o žmogaus sveikatos gerinimo tikslais, leidžia kilt neaiškumui dėl plastinių operacijų kainų. Pavyzdžiui akių vokų operacija kaina gali skirtis nuo operacijos tikslo, mat vienur gali tekti sumokėti nemažą sumą pinigų, tuo tarpu kitu tikslu operacija gali būti atlikta nemokamai. Tačiau kyla klausimas ar operacijos rezultatas bus toks pats? Ir jeigu ne, kuo skiriasi abi procedūros? Pabandysime apžvelgti šiuos du atvejus šiek tiek iš arčiau.

Estetika ir sveikata

Akių vokaiVisų pirmiausia derėtų dar kartą atsiminti kokiu tikslu atliekamos tiek estetinės, tiek ir sveikatos tikslams reikalingos akių vokų pakėlimo operacijos. Estetinės paskirties operacija iš esmės gan aiški – tai operacija, kuri reikalinga tiek vyrams, tiek ir moterims, kuriems su amžiumi suprastėjęs odos elastingumas ypatingai matomas akių vokų srityje – jie pasidaro sunkūs, atsiranda odos perteklius, užkrenta ant akių tuo pat metu pridėdami ne vienerius metus, kurių „dėka“ dažnai žmogus atrodo ne ti k vyresnis, tačiau pavargęs ir nelaimingas. Čia akių vokų pakėlimo operacija padeda įžiebti akims gyvumo bei akimirksniu atsikratyti keletą metų. Tuo tarpu medicininė operacija funkcionuoja visai kitaip. Lygiai taip pat dėl amžiaus ir prarandamo odos elastingumo odos perteklius ant akių gali pradėti kelti ypatingą pavojų jūsų akims. Tai dažniausiai pasireiškia tokia situacija, kai sunkius akių vokus nebegali atlaikyti blakstienos, todėl svoris spaudžia blakstienas ir dažnai nukreipia jas į akis. To pasekoje blakstienos ne tik negali apsaugoti akių nuo aplinkos, tačiau ir pačios gali kelti diskomfortą, akių ašarojimą ir net įvairias infekcijas.

Continue reading