Archyvas: kovo 2022

Šilumos siurbliai oras vanduo: elektros sąnaudos, leidžiančios finansiškai sutaupyti perpus

Šilumos siurbliai oras vanduo yra puikus pasirinkimas, jei norite namuose įsirengti atsinaujinančiosios energijos sistemą. Tokios sistemos leis jums gerokai sumažinti sąskaitas už energiją, taigi ir išlaidas vandeniui šildyti žiemą ir vėsinti vasarą. Šilumos siurbliai oras vanduo elektros sąnaudos yra iki 50 % mažesnės jūsų namuose žiemą ir 30 % – vasarą, visus metus palaikydami pastovią temperatūrą ir drėgmę.

Kokie privalumai skatina lietuvius pirkti oras vanduo šilymo sistemas be mažesnių elektros sąnaudų?

Didelis efektyvumas: Šilumos siurbliai oras vanduo yra daug efektyvesni nei kitų tipų geoterminės sistemos, kurioms reikia gręžti skylę žemėje. Tiesą sakant, su ta pačia energija, kurios reikia namui apšildyti įprastu degimo katilu, moderniausi šilumos siurblių modeliai gali garantuoti didesnį komfortą visais metų laikais ir palaikyti pastovų drėgmės balansą bei temperatūrą jūsų namuose tiek šaltomis žiemomis, tiek karštomis vasaromis.

Continue reading

Naujų automobilių privalumai

Nauji automobiliai susilaukia dėmesio net jei nesiruošiama juos įsigyti, vis tik žmones domina ne tik jų kaina, bet ir naujausios technologijos, saugumas ir patogumas. Vyrų pokalbiuose (o kartais ir moterų) dažnai diskutuojama apie naujausius modelius bei jų galimybes. Tikriausiai galima sakyti, jei vairuotojų nestabdytų finansinės galimybės, jie norėtų vairuoti naują, ką tik iš salono išriedėjusį automobilį.

Naujų automobilių kainos

Naujų transporto priemonių kainos prasideda nuo kelių dešimčių tūkstančių eurų, tačiau gerai žinomų prekės ženklų, kaip BMW ar „Audi“ modelių kainos siekia ir daugiau nei 100 000 eurų. Juose, galima sakyti, sudėta visa, ką žmonija yra išradusi geriausia transporto priemonių gamybos srityse. Naujus automobilius galima įsigyti ir turint mažesnes sumas sąskaitoje, tiesa, jų visą kainą teks išsimokėti per keletą metų.

Pliusai perkant „naujus ratus“ lizingu

Lizingu perkant transporto priemonę galima įžvelgti pliusų – nereikės remonto darbų bent keletą metų, bus lengva praeiti techninę apžiūrą. Be to, nauji automobiliai visada gerai atrodo, jais žavisi ne tik vyrai, bet ir moterys. Taigi, norėdami sudominti simpatišką merginą, pavėžinkite ją nauju automobiliu, taip sukursite įvaizdį, kad esate „ne iš kelmo spirtas“. Tiesa, reikėtų išsiaiškinti moters poziciją – ar ją dominate tik dėl „naujų ratų“, ar dėl savo asmeninių savybių.

Continue reading

Vaikiškų rūbų pasirinkimo peripetijos

Kaip tinkamai pasirinkti vaikiškus drabužius?

Pora vaikųVerta pripažinti tai, kad tinkamai pasirinkti vaikiškus rūbus yra tikrai labai sudėtinga. Ypatingai tada, kai šie veiksmai jums yra pirmi ir patirties šiose reikaluose dar neturite. Tačiau, būtina susidoroti su visais kylančiais iššūkiais. Itin sudėtinga tada, kai vaikas dar nemoka pasakyti ar jam patogu su vienais ar kitais rūbais, ar nėra šalta ar per karšta. Tokiu atveju, lieka pasikliauti tik savo nuojauta ir rengti vaiką vienu rūbeliu daugiau, nei rengiatės patys. Ši taisyklė galioja kūdikiams tiek patalpose, tiek ir keliaujant į lauką. Puikiai suvokiame, kaip svarbu šiuo klausimu yra ne tik stiprinti imunitetą, tačiau ir saugotis nuo galimo susirgimo. Be jokios abejonės, puikiai suvokiame tai, kad šiuo metu yra labai svarbus esamas sezonas. Jei už lango yra žiemos metas, visiškai natūralu, kad rengtis tinkamus drabužius tokiu metu yra kur kas sudėtingiau, nei vasaros sezono metu. Be jokios abejonės, bet kokiu atveju yra labai svarbu, kad vaikiški rūbai būtų kokybiški. Puikiai suvokiame tai, kad šiuo klausimu bene vienas iš geriausių pasirinkimų medžiagos klausimu yra 100 procentų natūrali medvilnė. Gerai žinome tai, kokia jautri yra kūdikio oda. Tad, medvilnė yra ne tik geras pasirinkimas sveikatos, tačiau ir grožio klausimu. Be kita ko, itin dideliu iššūkiu čia tampa ir drabužių dydžio, bei kiekio pasirinkimas. Puikiai žinome tai, kad gyvenimais pirmaisiais kūdikio mėnesiais yra labai nenuspėjamas. Tačiau, tai nereškia, kad jam reikalingi kalnai rūbų. Pasiruoškite komplektukus visai savaitei nuo A iki Z. Ir to tikrai pakanka pirmai pradžiai, jei vaikas susiteps mūvimus apdarus. Be jokios abejonės, esminiu kriteriju šiuo atveju tampa rūbų dydis. Būtina suvokti tai, kad numatyti pirmuosius reikalingus dydžius gali būti labai sudėtinga. Paprastai, jie siekia apie 50 – 60 dydžius. Tad, įsigyti daug rūbų pirmosioms dienoms tikrai nereikia. Gi, gyvename tokioje visuomenėje, kurioje apsipirkimas yra labai lengvai pasiekiamas ir gali būti įgyvendinamas jums palankiu laiku. Tad, kai jau žinosite, koks yra tikslus vaiko rūbų dydis, tokiu atveju galite ir papildyti turimą garderobą. Be kita ko, verta prisiminti tai, kad vaikai auga labai greitai ir tai, kas tinka vieną mėnesį, nereiškia, kad bus tinkami ir kitą. Dėl to, nerekomenduoja įsigyti labai daug drabužių. Šiuo atveju, kur kas daugiau dėmesio yra būtina skirti jų kokybei.