Archyvas: spalio 2016

Pagal kokius kriterijus turėtų būti pasirenkami trinkelių klojėjai

Norite kiemą išgrįsti trinkelėmis? Niekada patys to nedarėte? Tada reikėtų ieškoti patikimų specialistų, jog šie visus darbus atliktų taip kaip priklauso. Trinkelių klojėjai dažniausiai dirba statybų įmonėse, gerbuvio paslaugas teikiančiose bendrovėse arba tiesiog šias paslaugas teikia privačiai. Ieškantiems patikimų specialistų, neabejotinai reikėtų pasidomėti ne tik jų paieškos procesu, bet ir darbų kokybe t.y. jums patiems reikėtų kruopščiau pasidomėti kaip yra atliekamas trinkelių klojimas, nes vis dėlto – Lietuvoje vis dar yra tokių specialistų, kurie viską atlieka greitai ir nelabai kokybiškai. Tam, kad išvengtumėte atmestino darbo, pirmiausia siūlytume apskaičiuoti visas sąnaudas, o paskui jau žiūrėkite kiek pinigų galite skirti darbų atlikimui. Jums reikia žinoti tai, kad trinkelių klojimas nėra itin pigi paslauga – tai tas pats kas statybos t.y. mokama už atliktą darbą, įprastai įkainį skaičiuojant pagal kvadratūrą.

Mano nuomone geriausi Trinkelių klojėjai Vilniuje yra Universalus Meistras

Aplankykite jų tinklalapį.

TrinkelėsKai kurie specialistai gali pasiūlyti skirtingas kainas, o taip yra dėl kelių priežasčių. Viena pagrindinių yra ta, jog trinkelės gali būti klojamos skirtingais metodais. Vienu atveju gali būti pasirenkama skalda ir žvyras, o paskui – dedamos trinkelės. Kitas variantas – betonuojant aikštelę, ant viršaus dedamos trinkelės. Tai skirtingi pasirinkimai. Pirmu atveju naudotis siūloma privačių namų bei kiemų šeimininkams, kur transportas nevažiuoja itin dažnai, tuo labiau – ant tokios aikštelės nevažinėtų sunkioji technika. Matote, skalda ir žvyras dedamas dažniausiai tais atvejais, kai trinkelėmis yra klojami pasivaikščiojimo bei dviračių takai, privačios stovėjimo aikštelės ir t.t. Toks pasirinkimas, žinoma gali būti ne ką prastesnis, tačiau laikui bėgant, tiek skalda, tiek ir žvyras susigers į žemę, todėl kartais teks lyginti duobėtas vietas. Kalbant apie betoną, tai šis metodas naudojamas siekiant aikštelės vietą išlaikyti lygią kuo ilgesnį laiką, o tai būtų brangesnis variantas.

Continue reading

Medinę lovą gamino pusantrų metų

Rokas jau neprisimena, kada jam šovė į galvą pasigaminti lovą pačiam. Visada galvojo, kad tokius darbus žmogui daryti smagu ir verta pačiam, taigi, lentpjūvė Vilniaus rajone jam prieš pusantrų metų buvo pirmoji stotelė lovos gamyboje.

Išsirinko medieną

LentpjūvėRokas sako, kad gerai atsimena tą dieną, kai keliavo į lentpjūvę Vilniaus rajone. Jam buvo ta diena tikrai įsimintina ir įspūdinga. Juk ne kasdien vyksta į tokias vietas pamatyti tokių dalykų – kaip atrodo krūvos lentų. Nukeliavęs pirma nežinojo, kokią medieną geriausia pirkti, pasitarė su lentpjūvės darbuotojais, kurie patarė imti arba pušį, arba ąžuolą. Ąžuolas labai sunus ir brangus. Gal ir verta tiek mokėti, bet vėliau jį būtų sunku gabenti į skirtingas vietas. Kadangi prieš akis – dar bent keli persikraustymai, Rokas nutarė, kad geriau pirkti pušį. Taigi, jis nusipirko tą medieną ir parsivežė.

Braižė konstrukcijas

Rokas nenorėjo daryti visko „iš akies“, tad pirmiausiai darėsi 3D vizualizacijas, kaip atrodytų ta lova. Tai taip pat buvo smagus užsiėmimas. Dar buvo šiek tiek vėsoka, kad būtų gera dirbti garaže, dirbtuvėse, taigi, jis išbraižė konstrukcijas per keletą savaičių. Niekur neskubėjo, laiko buvo daug, taigi, leido sau tiesiog gražiai dirbti su 3D programomis ir padaryti tai, ką reikėjo padaryti.

Paprastą medį pakeitė klijuota mediena

Continue reading

Kuo pradžiuginti mamą?

Dovana mamaiJeigu dar nesugalvojote, kokios dovanos mamai galėtų pradžiuginti labiausiai, tuomet galite rinktis tai, ką siūlome mes. O mes siūlome šį kartą pasikliauti dovanomis iš indų parduotuvės. Kad ir kokia proga sveikinsite, firminiai indai jai tikrai patiks. Tik jums patiems labai svarbu pagalvoti apie tai, ar mama bus laimingesnė, gavusi kažkokių būtent gamybai, ruošai labiau tinkančių indų, ar serviravimui. Jeigu jai nepatinka ruoštis virtuvėje ir ji tą daro tik iš būtinybės, tada geriau nedovanokite indų, skirtų patiems maisto gaminimo procesams – gali ir nelabai patikti. Geriau dovanokite tai, kas iš tiesų pakels nuotaiką, ir kas bus tiesiog gražūs, elegantiški, kone grakštūs indai.

Indai ruošai

Tačiau, jeigu dovanos mamai neprivalo būti patetiškos, o gali būti tiesiog praktiškos, tuomet tikrai rasite ne vienoje puikioje indų parduotuvėje tai, kas jai patiktų. O rinktis indus galite kad ir internetu, nes taip daryti paprasčiau, greičiau ir jums nereikia niekur eiti tų indų ieškoti gyvai.

Continue reading

Komodos – funkcionalu ir gražu

Vargu, ar įsivaizduojate pilnai įrengtą miegamojo kambarį be komodos jame. Paprastai komoda visada yra, jeigu kambarys visiškai sutvarkytas. Žinoma, keičiantis gyvenimui, keičiasi ir mados, interjero, dizaino, stiliaus. Tad ir miegamasis pats įgyja vis kitokių spalvų, vis kitokių reikšmių. O kaip keičiasi komodos ir komodų rinka ir kas nutinka, kai miegamajame atsiranda nauja komoda?

Komodos paskirtis

Pirmiausia paklauskime savęs, kam komoda iš tiesų reikalinga, ką mes su komoda padarome, kai ją įsigyjame. Ką mes dedame į skirtingus komodos stalčiukus? Paaiškės, kad komodoje galima laikyti labai įvairius dalykus. Nors paprastai galvojama, kad žmonės komodoje laiko tik miegamojo reikmenis ir apatinius drabužius, tačiau iš tiesų komodoje gali atsirasti ir kitokie dalykai.

BaldaiVienas stalčius komodos dažniausiai būna pripildytas kojinių ir gal pėdkelnių, nes tai pati patogiausia vieta, kur šį turtą galima būtų laikyti. Dar vienas talpus stalčius gali būti pilnas ir kai ko kito: tarkime, kelnaičių, maudymosi kostiumėlių, apatinių drabužių. Komoda gali turėti pasiskirstymą, ir joje gali būti tiek vyro, tiek moters stalčiai su jų reikmenimis ir apatiniais drabužiais. Tačiau taip pat žmonės mėgsta miegamajame, ten kur miega, laikyti ir vertingus dalykus, nes tikisi, kad ten jie bus geriau apsaugoti. Štai dėl ko yra visai normalu, jeigu komodoje taip pat atsiduria ir kokie nors vertingi papuošalai, svarbūs dokumentai ir netgi piniginė su santaupomis. Žmonės tikisi, kad jeigu ateis vagys, tai jie pirmiau ieškos ir švarins tas vietas, kurios yra prie jų vietos, kur jie miega. Tačiau tai gali būti ir kitaip atlikta: žmonės gali būti apšvarinti ir kitaip ir kitur. O vagys paprastai puikiai žino, kad būtent miegamajame komodoje žmonės mėgsta laikyti tai, kas vertingiau.

Komodos stilius

Continue reading

Facebook administravimas: kodėl verta tai patikėti specialistams?

Nors dažnais atvejais nusprendžiama Facebook paskyrą administruoti savarankiškai, tačiau tai gana dažnais atvejais pareikalauja nemažai laiko bei pastangų, o rezultatai ne visada yra būtent tokie, kokių ir tikimasi. Taigi, jei norite, kad Facebook profilio administravimas būtų tikrai sėkmingas, verta šią užduotį patikėti specialistams – juk šis darbas visada reikalauja tam tikrų žinių ir įgūdžių.

Sulauksite didesnio vartotojų susidomėjimo

Visada yra norima, kad Facebook paskyra būtų kuo populiaresnė, tad svarbu pasirūpinti, kad čia būtų talpinama įdomi ir aktuali informacija. Būtent pateikiamos informacijos aktualumas ir patrauklumas lemia tai, kiek interneto vartotojų susidomės pateiktu įrašu. Jei šia užduotimi rūpinsis specialistai, tokiu atveju galėsite būti garantuoti, jog rezultatai bus tikrai puikūs. Svarbu ne tik tai, koks yra talpinamų įrašų turinys, bet ir tai, kokiu metu yra atnaujinama informacija. Visada yra norima, kad įrašai sulauktų kuo didesnio susidomėjimo, tad svarbu išanalizuoti , kokie yra varotojų įpročiai. Tuo už jus tikrai galės pasirūpinti specialistai, tad rezultatai tikrai bus puikūs.

Continue reading